söndag 1 april 2012

En skön helg i huvudstaden

Hejsan hoppsan på er! Hoppas ni haft en bra helg. Vi har haft en kanon helg i Stockholm, maken och jag. Lugnt och skönt, lite shopping, mycket gott i magen och en rolig show med Robert Gustafsson, ja lite träning också måste jag väl tillägga ;).

Älskar de fina mönstren som de lyckas få till i kaffet.
Tänk att kunna sitta ner i lugn och ro och njuta av latte och hallonpaj och prata utan att bli avbruten av ett "mamma" efter varje mening.....




och att kunna sjunka ner i en fåtölj i baren på hotellet med ett glas champagne efter en dags shopping, det är lyx för mig det :).



Vi bodde på ett helt ok hotell, Scandic Anglais, på Östermalm och hade denna utsikt från terassen. Men det var med lite darrande ben jag stod där ute och tog kortet, jag är så höjdrädd och får en sådan där olustig känsla av att jag ska tappa ner telefonen.

Innan showen så åt vi en rejäl middag, och tänk hur man är. Det var en barnfamilj där och åt och då kommer saknaden efter barnen på en gång fast man bara varit borta från dem några timmar. Men jag klarade mig hyfsat och kunde njuta tillsammans med maken utan alltför mycket längtan och det är ju nyttigt att längta sägs det.


Det blev en härlig promenad till showen på Djurgården.

Ja det var min helg, och jag känner, trots längtan efter barnen, att det är så nyttigt att åka iväg på tu man hand och vi borde blir bättre på att göra det. Eller vi behöver ju förstås inte åka iväg utan vi kan ju hitta på saker på tu man hand hemma också, men för en småbarns mamma från "landet" så känns det lite lyxigt att åka iväg så där och det är ju aldrig fel med lite lyx, eller hur :)?

Jag hoppas att ni har en bra söndagkväll och önskar er en toppenmåndag!

Förresten, imorgon tänkte jag försöka hinna med att beskriva hur personlighetsstilen krokodilen är :)

Kram Jennifer 

21 kommentarer:

  1. Låter som ni fick en riktig toppen helg, de var ni värda <3 som du säger man hör det alltför sällan de skulle ju räcka att hitta på nått hör hemma oxå.
    Förstår att du tyckte det var läskigt att va ute på terassen å knäppa kort, jag är oxå löjligt höjdrädd å får oxå sånna där knäppa idéer att man ska tappa/ kast ner nått eller råka ramla själv. Tar tom en lång omväg ifrån räcket på kupolen högst upp, å igår sprang F fram emot det å stälde sug å kollade ner jag känner jag blev helt hispig å visste inte hur fort jag skulle få henne därifrån.
    Kram kram vännen å lev länge på minnena av er tripp ifrån helgen nu. Hoppas vi ses nått snart

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst är det läskigt, räcket i Kupolen, tycker också det är så otäckt när de små ställer sig där och tittar ner. Ja vi får höras, hinner kanske inte med något bad den här veckan för vi har fullt upp, Sebbe fyller år på tisdag och vi ligger lite efter i planeringen, så har han träning tisdag, onsdag och födelsedagsfika med släkten på torsdag. Vi hörs, långfredagen är troligen ganska lugn för oss så då kanske vi kan ses något?! Kramar Jennifer

      Radera
  2. Åhh det låter alldeles underbart! Och det där med barnfri tid. Vi brukar tänka att vi ska vänta med att äta tills barnen lagt sig en gång i veckan... haha..vi glömmer det hela tiden ;)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hah, ja men visst är det lätt att glömma sådant. Kram Jennifer

      Radera
  3. Det låter som ni har haft en helt underbar helg på tu man hand i huvudstaden. Mysigt! De behövs de där stunderna också. Det är så lätt att glömma bort att vårda varandra och kärleken i vardagens ekorrhjul. Good on you!

    En fin start på veckan önskar jag dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt så! Önskar dig också en bra start på veckan. Kram Jennifer

      Radera
  4. Låter som en underbar helg. Men visst är det konstigt att man längtar efter att få göra något som vuxna men sen när man väl är där så längtar man efter de små. Nu är inte mina så små längre(13 o 15) så nu får vi mer bestämma att vi faktiskt ska göra saker tillsammans HELS familjen. Men jag kan inte påstå att jag och maken är bättre på att göra saker på egen hand för det.
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kan förstå det, äldsta sonen som snart blir 13 är inte så pigg på att hänga med på allt alla gånger. Ha det bra! Kram Jennifer

      Radera
  5. Både låter och ser helt underbart ut! Verkligen vardagslyx:)

    Tack för kommentaren hos mig ang. jobbfunderingar! Hoppas det går bra för dig!

    Kram pernilla

    SvaraRadera
  6. Låter som ni haft en underbar helg, skönt att unna sig
    ibland:)

    SvaraRadera
  7. Låter som ni har haft en KANON helg vännen!! Jag vill skicka dig massa varma kramar denna måndag!
    <3

    SvaraRadera
  8. En helg på tu man hand är behövligt ibland och så är det så skönt att komma hem igen. Man behöver också märka att tillvaron inte rasar för att mamma inte är hemma;)
    Vi är ju i det läget nu att vi är själva mest hela tiden. Barnen är stora och tiden har bara flugit iväg så vi sitter här förvånade över vad som egentligen hände:))
    Hoppas solen skiner hos dig också. //Cicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du har så rätt så och de hade det ju toppen med mormor och morfar :). Kram Jennifer

      Radera
  9. Det är viktigt att man gör sånt där ibland. Härligt att ni fick en lyckad helg. Jag är också sjukt höjdrädd. Trodde jag skulle krisa ihop när vi var i Empire State Building, men det gick bra för upplevelsen övervägde rädslan.
    Hoppas barnen har haft det bra. Det har de säkert. Jag tror man ofta oroar sig mer än man behöver. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de hade det toppen hos mormor och morfar och visst är det så att man oroar sig en hel del i onödan. Kram Jennifer

      Radera
  10. Så underbart härligt ni verkar ha haft det. Visst är det nyttigt att få den där egentiden med sin kärlek och bara få prata ostört, eller bara få vara tyst! Tystnaden är lika viktig den, den där sköna tystnaden som inte är jobbig!

    Visst är det härligt att komma iväg och längta hem, det är något av det bästa med att åka bort, det är att längta hem och komma hem! Njutning!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  11. Låter som att ni har haft det bra! Lite lyx är alltid på sin plats om du frågar mig :) ha en fin tisdag! Kramar!

    SvaraRadera
  12. Det lät som en alldeles underbar helg. Och det ÄR skönt att komma ifrån barnen ibland, även om man får dåligt samvete...

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!