söndag 23 november 2014

Fånigt, jag vet

Alltså vilken lyckad Thanksgivingmiddag vi hade igår. Så himla kul att vara samlade allihop, alla mina syskon med barn och respektive (förutom två respektive) och mamma och pappa, underbart! En kväll som gjorde mig så tacksam och glad över hur bra vi har det. Det här måste vi göra till en tradition. 

Och kalkonen, som jag var så nervös över blev riktigt bra. Dock hade jag kunnat gjort en till för det blev lite lite. Men jag tror att alla belv mätta för alla hade med sig så mycket gott. Fast det var ingen lek att tillaga kalkonen. Jag tycker att det är läskigt att hålla på och ta och skära i mat när man ser tydligt att det är ett djur. Jag skrek till lite och det rann lite tårar när jag sköljde och stoppade kalkonen. Ja, så läskigt tyckte jag att det var, fånigt, jag vet, och eftersom jag äter kött från djur utan problem så måste jag väl ändå klara att ta hand om dem (skulle kunna bli vegetarian efter igår tror jag). 


Två av syrrorna hade fixat en underbar cheesecake till efterrätt. Och när vi alla vara proppmätta blev det hockeyturnering för de vuxna, barnen, de spelade schack :). Ja, som sagt vi hade det kanonbra. 

Det blev sent i säng för barnen. Tror klockan var 23.30 när de kom i säng så imorse sov de faktiskt till kl 9. Så frukosten intogs först vid tio-tiden, det tror jag aldrig har hänt :).


Så har det ritats och pysslats och nu bara slappar vi i soffan. Men snart måste vi sätta lite fart. Lilltösen ska på kalas och vi har inte fixat någon present än.Måste fixa en matta att ha vid soffan, men vet inte riktigt vad jag vill ha. Det måste vara en som är lätt att hålla ren, så funderar på att skaffa en som bara blir under själva bordet så att det är lätt att ta ut och skaka av den. 


Önskar er en riktigt bra söndag!

Kram Jennifer

5 kommentarer:

 1. Så mysigt.
  Kan hålla med dig om att det inte känns helt ok att skära i något när man ser att det är ett djur, men gott är det.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Jennifer viken mysig dag ni haft och jag förstår kalkonskräcken:) Vad mysigt det ser ut vid frukostbordet, vi har också det vita vitrinskåpet fast i vardagsrummet:) Ha en fin vecka! Kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 3. Jag skulle nog aldrig bjuda på kalkon skulle inte våga sätta kniven i den... Vi äter ens inte kyckling här hemma för jag gillar absolut inte kyckling överhuvudtaget (att äta eller skära i)
  Men så kul att det blev en lyckad kalkon och kväll med familjen.!

  Fint och välkomnande du dukat och nya soffan ser ju toppen ut att ligga och vicka på tårna ;-)
  Frukost vid 10, jag är avis! Här känns det som lunch när lille N vaknar sådär
  Okristligt tidigt!

  Ha en bra start på veckan
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Gud så mysigt! Ha en fin dag! :)

  SvaraRadera
 5. Kalkon middag , det som är så gott.. Vi brukar ha det på Nyår..

  Önskar dig en bra vecka, hoppas du slipper förkylning.

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!