lördag 9 juni 2012

Från grått till färgglatt

Dagen som började så grått blev en riktig färgglad dag, kan man säga så om en dag som började trist och sedan blev riktigt bra?

Googlade runt lite och hittade ett Järnvägsmuseum i Gävle och tänkte att det kommer ju min lillgosse att älska, så det blev en tur dit och det var riktigt skoj, det som jag tyckte var roligast var att min tonårsson hängde med :). Stackars pappan i familjen fick vara hemma och olja altanen, men det var välbehövligt och jag tror han tyckte det var skönt att få göra det i lugn och ro.





Det fanns ett roligt rum med en massa tågleksaker och lillgossen hade så roligt. Lilltösen testade att ösa i kol i tåget och hade också roligt. Jag gillar när de gör museum så barnvänliga.




Lilltösen hade riktigt roligt men lillgossen var som i himlen, oj vad han gillade detta stället! Han älskar maskiner och verktyg, det är så roligt för våra barn har verkligen olika intressen.




Jag blev påmind om hur mycket jag gillar museum som visar saker från förr i tiden, jag älskar historia och har alltid tyckt att det var ett roligt ämne i skolan och så gick jag och läste till ingenjör, jag blir fundersam över det ibland, varför gjorde jag det egentligen? Inte för att jag tycker att det är tråkigt, men ni vet, ibland får man sådana där
"tänk om"-tankar i huvudet.




Tänk så fina tågen var förr i tiden, trä och porslin och det känns som att de är gjorda med sådan omsorg. Vi såg en tågvagn som tillhört en drottning och en som tillhört en kung, de fick man inte gå in i och det blev så dåliga bilder genom fönstret så det är ingen idé att visa, men oj så vackert det var.





Snacka om snyggt tåg :). Det var väldigt mörkt överallt så det var svårt att få till bra bilder.





Lite lek ute blev det också och ett stort plus enligt denna godistokiga mamman var att de sålde lite gammeldagsgodis också :).

Nej nu ska jag försöka lägga undan datorn och koncentrera mig helt på fotbollen :). Må så gott!

Kram Jennifer

Kram Jennifer

11 kommentarer:

  1. Dte känns lite som spårvagnsmusèet i Stockholm. Där har Nike och jag spenderat många dagar och har alltid lika kul :)

    Och jag förstår att det måste vara underbart att få med även din äldsta som säkert också tyckte det var lite spännande ;)

    Kram till dig!

    Ida&Nike

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dag det blev och visst är det tur att det kommer lite grå och regniga dagar emellanåt så att man letar upp de där museerna som man kanske inte skulle besöka annars. Vad roligt att tonårssonen följde med också. :)

    Det finns ett liknande museum här i Skåne (Ängelholm) och våra döttrar älskade det då de var mindre. Så mycket att upptäcka och lära sig.

    Men du, det är ju inte försent att läsa lite historia nu. Det finns ju kurser man kan ta. Bara för skojs skull. :)

    Ha en fortsatt fin helg fina Jennifer!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har du ju faktiskt rätt i, ska nog kolla upp lite kurser :). Önskar dig också en fortsatt bra helg! Kram Jennifer

      Radera
  3. Så jag ser att även du fick ihop en riktigt bra "grå" dag - skönt :)

    SvaraRadera
  4. Ser himla mysigt ut!
    Tycker det är viktigt att visa barnen (och påminna oss själva) om hur det var förr.

    Kram K

    SvaraRadera
  5. Ja, tågen var mycket snyggare förr och de lät mycket mysigare! Håhå jaja :) Vilka söta barn du har, och perfekt ålder för sådana upptäcktsfärder!

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att göra en utflykt! Det syns att de har roligt:)

    Har inte riktigt hunnit med blogga så mycket den senaste tiden, så nu läser jag ifatt här inne. Och pallen - den fastnade jag för! Superfin!!!

    Ha en skön söndag!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  7. Hihi, tåg till barnen godis till mamma ;) Allt är frid och fröjd!

    SvaraRadera
  8. Jag gillar också gamla grejer och museum. Och det är ju roligare för både vuxna och barn när man faktiskt får röra sig;)
    Jag har läst historia och konstvetenskap och jag tycker man lär sig mer om gamla grejer på konstvetenskapen, mer historia också faktiskt.
    Ide'historia kanske kan va nåt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske det kanske, får googla lite, tack för tips :). Kram Jennifer

      Radera
  9. Vilka många härliga bilder:) Ser kul ut!
    Kram på er!

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!