onsdag 2 maj 2012

Ältande

Inte hade jag någon större lust att gå till jobbet idag i detta fina vädret som vi haft. Tänk att solen gör så mycket, allting känns mycket lättare när det är soligt och fint väder. Idag lyckades jag äntligen ta cykeln till jobbet, jag bor så nära så det tar mig max 10 min att cykla och i den tiden är det inräknat att lämna cykelkärran på dagis först. Så jag skäms ju över att jag inte börjat cykla förrän nu, på vintern är jag alldeles för feg för att cykla, när det är snöigt och isigt, men så fort det är barmark så borde jag baske mig cykla! Barnen blev överlyckliga över att jag hade cykeln när jag skulle hämta dem, de gillar att sitta i kärran. Från dagis och hem är det inte långt men det är bara uppför så nog känns det i benen och jag får inte gå för då skriker de "cykla mamma, cykla" :).

Från en sak till en helt annan, hittade ett härligt citat på Pinterest idag som jag borde läsa varje dag och nöta in i mitt huvud :). Jag har nämnt det tidigare, jag är expert på att älta saker, fram och tillbaka, vad sa jag? varför sa jag så? vad ska han/hon tänka nu när jag gjorde så? vad skulle hänt om? varför gjorde jag inte på något annat sätt? osv. Det är ju inte till någon nytta det där ältandet det tar bara energi från mig, och det som är gjort är gjort det spelar ingen roll hur mycket jag ältar.


Bild via


Nej, dags att hänga upp tvätten, sen är jag allt bra sugen på att ta cykeln och hyra en film och kanske ska man ha något gott till den ;).

Ha en skön kväll och en bra torsdag!

Kram Jennifer

13 kommentarer:

 1. Jepp. det citatet satt som en smäck. jisses vad tid jag lägger på att älta...

  SvaraRadera
 2. Meeeeen, fina du! Då ska jag berätta en sak för dig.. Jag är alltid "för mkt" i vårt lilla svenska land. Jag pratar sjuuukt fort, gestikulerar gärna, är ofta energisk och sådär olagomt intensiv. Jag pratar också mkt (men lyssnar också..det är viktigt) och oroade mig förut mkt för "vad ska han/hon tänka och tycka".. Men vet du, det här är jag och jag har släppt det där. Och du är du och du är härligt oavsett vad du säger och oavsett vad någon annan tycker. Människor som bara fokuserar på negativitet och att hitta fel på andra människor..."who needs them"? Näe du.. Och dessutom är jag fullkomligt säker på att du är en fantastisk människa. Man måste ta det "good with the bad". Ingen människa är perfekt, var inte så självkritisk. Du är fin, bra och go, precis som du är. Det är alla våra egenheter som gör oss till människor, dina egenheter som gör att din familj och dina vänner älskar dig. Det är jag helt säker på..jag vet att det är så! ;) *kram*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen och åter tusen tack för din fina kommentar, den värmer verkligen ska du veta! Kram Jennifer

   Radera
 3. Jag cyklar i stort sett jämt, i ur och skur, året om. Vintertid i hjälm, borde ha den jämt, men när det är halt då sitter den där.
  Älta saker är jag också bra på, så jag borde också lära mig det där citatet.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vad barnen ser ut att ha det mysigt där bak i vagnen, med glass och allt.
  Vilka kloka ord du hittat på Pinterest. Jag är oxå en analytikernas drottning. Fast tack och lov tycker jag blivit lite coolare med åren. Det kanske är riktigt bra när man är 80?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja s åkanske det blir, men vi får jobba på att dt blir bättre lite tidigare än så :). Kram Jennifer

   Radera
 5. Så sant, tack för påminnelsen - ska skriva ner den på första sidan i min lilla bok.
  Söta barn du har.
  Och tack för din fina kommentar hos mig :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack själv för dina fina kommentarer! Jag har haft en bloggpaus gällande både min egen och andras men nu är jag igång igen.

  Du är så bra på att hitta bra citat. Jag har blivit bättre på att inte älta. Jag har varit tvungen att jobba stenhårt med den biten eftersom jag har minst en VM-medalj i att kläcka ut mig saker. Det är den där munnen som sitter i mitt ansikte, den säger så konstiga saker...

  Ha en kanondag och cykla lugnt! Kram, Cicki:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du är tillbaka! Kram Jennifer

   Radera
 7. Så härligt med cykelvagn! Vi har också en sådan fast gul och grön :-)
  Även hundarna älskar att sitta där och åka!
  Ha en skön eftermiddag.
  Kram K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi så kul att hundarna också gillar den :). Kram Jennifer

   Radera
 8. Kloka ord för oss ältare :-)

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att kunna cykla till jobbet, att bo så nära jobbet är ju en ultimat lyx! Det ser så gott ut med cykelkärra, har aldrig testat att cykla med sådan själv, kan tro att barnen älskar att åka i den.

  Jag ska också försöka börja cykla till jobbet, någon dag i veckan i varje fall, jag har en mil ungefär och har inte riktigt hittat någon bra väg att cykla ännu men det ska jag se om jag inte kan få till. Hade varit så härligt med lite frisk luft och motion "gratis" på väg till och från jobbet. Dottern vill gärna cykla till skolan och det är avlämning på vägen i så fall, ingen omväg.

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!