tisdag 10 juli 2012

Lerigt var det här

Inga fler fästingbett och det har ännu inte blivit någon rodnad kring bettet och ingen feber så jag hoppas att det håller sig så nu för min lillgosse.

Dagen har tillbringats på ett lerfält. Som jag nämnt tidigare så är det en fotbollscup i staden nu och regnet bara vräker ner så efter bara två dagars spel är flera planer i princip förstörda. Jag tycker synd om all som är med och om arrangörerna, men som tur är så är ju fotbollscuper alltid roliga även om det blir mer som gyttjebrottning än fotboll :). Det är härligt att se allas kämparvilja och spelgldje trots allt. Min stora gosse har spelat 2 matcher idag, en vinst och en förlust. Visar några bilder tagna med telefonen :).

Min älskade pojk, med bollen vid fötterna!


Självklart bullar och kaffe med i ryggsäcken :).

Jepp, lerigt var det här!

Tack och lov så finns det gummistövlar.

Nu håller jag tummarna för att det får vara lite uppehåll så att inte planerna blir helt förstörda för imorgon är det dags igen. Nu ska vi vila i soffan och titta på film, det blir senaste Mission Impossible filmen, är inget big-fan av Tom Cruise, men det får gå ändå :).

"Idrottslivets svar på opera måste vara fotboll. Båda är de en fascinerande blandning av det sublima och det vulgära. Med sega rötter i en sinnlig folklighet och ändå kryddade med ett raffinemang som tycks hämtat från hovlivet i Versailles under kung Sol." Bo Tao Michaëlis 

Blev knas med citatet blogger är inte riktigt med mig idag ;). Önskar er en skön kväll och en bra onsdag!

Kram Jennifer

9 kommentarer:

 1. Brrr festingar, gahh det klarar vi oss utan. Ja det blir mycket lera när fet regnar så mycket denna sommar.

  Ha en fin kväll! Kram cc

  SvaraRadera
 2. hej min "blogg-vän" som jag saknat att läsa din blogg. Jag har varit helt nerkopplad från att skriva och läsa blogg på vår drömsemester i Europa med fokus på Italien.

  Jag har inte velat skriva något om att vi kommer att vara borta, är lite "nojjig" med att ingen ska veta att hus och hem ska stå tomt under längre tid.....sån är jag, men nu är jag tillbaka.

  Vad underbart fina bilder du har lagt in de sensate veckorna, jag har läst en massa av dina inlägg.

  Härligt med semester, första semsterhelgen i stugan och fotbollscup.

  Fortsätt njuta av semestern!

  kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du! Jag förstår dig att du inte vill att man ska veta att huset står tomt, jag hoppas verkligen att ni fick en underbar resa :), hoppas få läsa på bloggen :).
   Ha det toppen! Kram Jennifer

   Radera
 3. Hej Jennifer!

  Jag förstår din oro för fästingbettet men förhoppningsvis var det en snäll en. Eftersom vi bor som vi gör är fästingar en del av vår vardag. Vår trädgård är full av dem och det finns ingen möjlighet eller lust att gå runt i stövlar och långbyxor större delen av året. Vi får helt enkelt kolla kroppen varje dag, plocka dem som bitit sig fast och hoppas på det bästa. Och för det mesta är det ju ingen fara. Men det gäller att vara uppmärksam på röda märken kring bettet, feber, ansiktsförlamning och influensasymptom som feber, stel nacke och huvudvärk. Då ska ni kontakta sjukvården direkt. Men förhoppningsvis är allt helt ok och inget du behöver oroa dig över.

  Ja, regnet kan verkligen ställa till en del när det kommer i massor. Men det verkar ju som de har kul trots allt. ;)

  Ta hand om er och hoppas att du tyckte filmen var ok. Här hemma gick den hem men så är döttrarna också Mission Impossible-fans. ;)

  Sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen var helt ok att se :). Tack, det är alltid skönt att höra från sådana som har erfarenheter från fästingar. Ha det så bra! Kram Jennifer

   Radera
 4. Gummistövlar är bra ;)

  Men visst, när det är fotbollscup då vill man inte att det ska regna. Känner med de som spelar, arrangörerna och alla andra som är med.

  Håller också tummen för uppehåll!

  Kram

  SvaraRadera
 5. När dottern spelade cup i början av juni hade vi alla slags väder. Då var det himla bra med stövlar och regnkläder!:) Hoppas att ni slipper regn i fortsättningen, blir så mycket roligare då.
  Skönt att det inte blev något av fästingbettet. Jag klarade mig bra jag också.
  Pratade med en kompis häromdagen. Hennes man springer en hel del, men har fått problem med magen. Han hade gjort alla möjliga undersökningar, men de hittar inget fel. Tänkte på dig då. Han kan dock springa terränglöpning på skogsstigar, så det gör han nu. Asfalt var inte att tänka på. Kommer ihåg att du skrev att det fungerade bättre när du sprang i skogen och sprang intervaller. Ok, då har man problemet med ormar istället, men men. Pest eller kolera liksom!:/ Har varit ute en runda nu på morgonen. Det blir längre och längre rundor, men det går långsamt för att vara jag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får helt enkelt lära mig att inte vara så rädd för ormar för det känns som att det går bättre med magen att springa på mjukare underlag än asfalt :). Du är duktig som springer på, farten kommer allt eftersom, om mna nu vill det förstås :) jag är mer ute efter att kunna springa längre än fort :). Ha det toppen! Kram Jennifer

   Radera
 6. Fotbollsplaner kan nog bli hur leriga som helst:) Hoppas vädret blir bättre snart! Kram från vännen Maria

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!