onsdag 21 augusti 2013

Måste jag gå till dagis imorgon?

Gud så gött, det är redan onsdag vilket innebär att det bara är en jobbdag kvar den här veckan! Lilltösen är fortsatt helnöjd med att gå i förskoleklass och på fritids. Men dessvärre tycker inte lillgossen alls att det är roligt att gå på dagis. Det är inte så att han gråter, men han säger på kvällarna "måste jag gå till dagis imorgon? jag vill inte". Men jag hoppas och tror att det kommer kännas bättre för honom om några veckor, han behöver lite tid för att vänja sig.

Jag hade mina andra fastedag idag och det har känts riktigt bra. Visst, jag har varit hungrig men jag har inte mått dåligt. Och för mig som stoppar i mig mat i tid och otid så är det bra att jag i alla fall två dagar i veckan måste tänka till att jag faktiskt inte ska äta hela tiden.


Till frukost åt jag, även idag, havregrynsgröt utan mjölk. Dagens lunch bestod av 70 g tonfisk och sex körsbärstomater. Sedan till eftermiddagskaffet så verkligen njöt jag av ett äpple.

Middagen blev densamma som i måndags, varma koppen redd kyckling, ett ägg och en skiva knäckebröd. Sedan så åt jag 80 g gurka. 


Som sagt efter två fastedagar så känns det helt ok. Få se hur det känns nästa vecka. Jag har tänkt mig fem veckor som en prövotid och om det är så att jag efter den tiden inte tycker att det känns bra så slutar jag helt enkelt. Meningen med det här är att jag ska må bättre, känna mig piggare och inte att jag ska lida eller känna att jag offrar något. Och om jag känner att det inte kommer att fungera med min träning så kommer jag inte heller att fortsätta. 

Nu ser jag fram emot att titta på Roomservice och njuta av ett gott päron :).

Hoppas att ni har en skön kväll!

Kram Jennifer

8 kommentarer:

 1. Låter ju som en otroligt sund inställning!

  Det är jobbigt när de inte vill gå till dagis. Får hoppas att det lossnar när han gått ett tag!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tror det fixar sig med dagis, att det känns bättre efter ett tag. Hoppas!

  Tycker om att du berättar vad du äter under din fastedag. Kan föreställa mig att det känns som fest nästan när det är dax att äta, en trerätters till middag ;)
  Bra att du testar dig fram. För att det ska fungera måste livstilen vara hållbar, inte något som känns motigt och jobbigt. Duktiga du!


  KRAM

  SvaraRadera
 3. Hoppas det ordnar sig med lilla J. Det är inte kul när dom säger så där men du ska se att det ordnar sig!

  Tycker också att du har en bra inställning till 5:2. Jag har läst lite mera om den men vet inte om jag skulle fixa det. Humöret blir ju inte på topp om inte mat- & sovklockan följs ;). Kommer nog fråga ut dig om det här när vi ses.

  Ha en bra torsdag!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Det låter som en bra plan tycke jag, det viktiga är ju att må bra! Kram!

  SvaraRadera
 5. Hoppas det känns bättre med dagis snart för J, det är klart att det tar ett tag att vänja sig.

  Ska bli kul att höra vad du tycker om fastan, har läst en del om det men inte provat själv. Som du säger, det viktigaste är ju att man mår bra (bättre) av det!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Det kommer säkert att kännas bättre för lillen snart! Men förstår att det tar i hjärtat.. Skönt att lilltösen trivs gott! Tack för de fina fina orden hos mig :) <3 Jennie

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas att det bara är nu i början efter sommarlover som han känner så, oftast är det väl så!
  Jag hade tänkt mig 10 kg på en vecka annars lägger jag ner ;-) nä då, jag bara undrar huuuur hungrig jag kommer att vara under dagen för ibland känns det som jag är konstant hungrig!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 8. Inte skoj å höra de orden från sonen :-( Hoppas att han snabbt kommer in i det igen och börjar tycka att det är roligt.
  Kul å läsa om dieten med :-)
  Ha det fint!

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!