måndag 26 augusti 2013

Det är ju så galet tråkigt

Här hemma är vi alla trötta idag. Småttingarna ligger utslagna i soffan och tittar på Cartoon Network och det har inte blivit mycket gjort efter jobb, dagis och fritids. Bara det där som liksom måste göras som matlagning och tvätt.

Tack och lov så hade det gått bra på dagis för lillgossen idag. Men när jag pratade med en av pedagogerna så sa hon att han håller sig mest för sig själv och vill inte så gärna leka. Det känns lite jobbigt att höra det, men jag frågade honom hur det hade varit idag och han sa att han hade haft det bra. Det kommer nog att bli bra, bara han får vänja sig lite mer och lära känna barnen på den nya avdelningen bättre. Han är en liten gosse som vill ha lugn och ro runt omkring sig, han gillar inte alls när det blir för mycket stoj och stim, då går han undan.
Jag tog mig ut på en promenad på lunchen idag, det gäller ju att ta vara på det härliga vädret vi har. Och så är det så skönt att få komma ut och röra på sig när man har ett så stillasittande jobb som jag har.

Jag hade tänkt mig en PW/lätt jogg medan maken lägger barnen men kylskåpet gapar tomt så jag borde kanske åka och handla istället, men det är ju så galet tråkigt. Vi får se vad det blir. 
Idag har jag haft "fastedag" igen och det har gått över förväntan bra, jag trodde att det skulle vara mycket jobbigare att äta så lite. Jag har förstått att det finns de som tror att 5:2 enbart handlar om att gå ner i vikt och att man verkligen lider och mår dåligt på fastedagarna. Men jag kan säga det att mitt huvudsyfte inte är att gå ner i vikt utan det är de andra hälsoeffekterna jag främst vill åt. Att hålla vikten i schackt vet jag att klarar med min träning och att äta "normalt". Men såklart tycker vi alla olika och man behöver absolut inte tycka att 5:2 är något bra. Som sagt idag har det känts riktigt bra med fastedag, jag har inte alls mått konstigt utan bara varit hungrig, men jag lider inte det minsta :).

Ha en skön kväll!

Kram Jennifer

11 kommentarer:

 1. Förstår att det känns lite i mamma hjärtat, men han tar det nog bara i sin takt och inom ett par dagar så har han hittat vänner.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas att han snart är igång med att leka med kompisar. Jobbigt att vara mamma i sådana här lägen, men bra att ni har koll på det både du och på förskolan.
  Jag har varit ute på en pw/joggingrunda nu ikväll. Fick för mig att jogga 3 km, men det gillade inte knät!:( Får bli kortare sträckor ett tag till.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!

  Efter en tids frånvaro så är jag tillbaka här bland bloggsidorna igen. Läser om din lille kille som börjat i förskolevärlden. Jag hoppas att det ordnar sig för honom och att han inom kort finner det som en plats som han längtar till och inte bort ifrån. Då jag själv är förskollärare så vet jag hur svårt en del barn har vid sina inskolningar. Det är viktigt att han ser det som en plats som han är trygg på. Det är oxå viktigt att han ser att du som är hans mamma är trygg i den miljön. Låt du vara den som lämnar över barnet till pedagogen och inte ped. som tar honom från dig. Gör snabba avsked när du lämnar och prata med honom innan att du eller pappa snart kommer och hämtar. Prata med dem om att du får ringa om du är orolig. Annars gör man ju ingen nytta på sitt jobb om man sitter där och grubblar. Låt honom får ha någonting med sig som han är trygg med. Snart kommer han att lägga det på hyllan och gå till sina nya kompisar istället. Att leka själv är inget som du behöver vara orolig över. Säkert sitter han där lite på avstånd och checkar läget. Det är säkert hans sätt över att bli trygg. Önskar er all lycka till.... Och du, det ordnar sig!!!!

  Kraaaam Veronica

  SvaraRadera
 4. Skönt att sonen tyckte det var bättre idag. Som du skrev om 5:2 så är vi ju alla olika och behöver olika lång tid för att komma "till rätta" i nya miljöer. Bra att både du och förskolan är medvetna om det och kan göra det bästa av det. Det kommer att bli bra!
  Intressant att följa dina fsstedagar, kul att det går bra.
  Sitter också med ett tomt kylskåp och väntar på att få lön i morron!
  Ha en bra vecka!
  Kram.

  SvaraRadera
 5. Usch det känns inget vidare att han är så ledsen kvällarna innan, det måste kännas jobbigare än att dom bara är ledsna när man går och sen blir allt bra :-)
  Jag hoppas verkligen att det löser sig och att han snart är med dom andra... Uuuuh nu får jag med magknip!! Lämna dessa små godingar det är inte lätt! Ändå har jag nästan glömt hur det var, äldsta är ju snart nio men han hade sina perioder han med!!!
  Allt kommer gå bra!

  Dom där slalom backarna ser/verkar vara roliga att träna i.... Undra om jag ens hade orkat!! Du är duktig!
  Även om du inte är ute efter viktnedgång, har du gått ner?? Eller har du mätt dig??

  Kram och ha en fortsatt skön slappar kväll
  Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varken vägt mig eller mätt mig och det har gått så kort tid så jag tror inte att det märks så än. Jag brukar inte väga och mäta mig utan jag har mina kläder som måttstock :-).
   Kram Jennifer

   Radera
 6. Åh, hoppas det släpper på dagis snart kram Diana

  SvaraRadera
 7. Jag tror bara han vill känna in den nya atmosfären och då börjar han med allla saker. Han kommer nog ta det i sin takt. Alla barn är inte så dom kastar sig in i leken. Huvudsaken att ha tyckte det gick bra. Vad öter du de dagarna när du bara får äta 500 kcal?
  Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hittills bara haft tre fastedagar och det har typ blivit samma mat. Havregrynsgröt till frukost, 75 g tonfisk och 4 körsbärstomater till lunch, en varma koppen, ett ägg och en skiva knäckebröd till middag och vill jag så kan jag äta två äpplen eller päron eller en grapefrukt också :-). Men imorgon är det dags igen och då blir det fiskkakor till lunch istället för tonfisk.
   Kram Jennifer

   Radera
 8. Lilla plutten. Klart att mammahjärtat brister en smula när han inte vill vara på förskolan. Det är ju trots allt några timmar varje dag han skall vara där. Men som pedagogerna säger, så kommer det säkert ge med sig. Dessutom tycker jag det är ett friskhetstecken att han reagerar så på stoj och stim. faktiskt. Vem vill inte dra sig undan då?

  Ha en fin dag vännen! Kram Anna

  SvaraRadera
 9. När lillen känner sig helt trygg så kommer han att leka för fullt. Tryggheten är en av de viktigaste byggstenarna för att barnet ska kunna gå in i lekens värld :-) Ja jag är lite miljöskadad haha Skriver om just det i mitt examensarbete.

  Ha en fin kväll!
  Kram K

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!