söndag 18 augusti 2013

5-2

Idag, äntligen så kände jag att jag kunde våga mig på lite träning. Imorse stack jag och en kompis till slalomanläggningen Romme Alpin för att gå stavgång i slalombackarna, och gud så skönt det kändes att få flåsa och bli svettig!


Det är riktigt härligt att gå där och benen får kämpa på både uppför och nerför och inte en enda orm i sikte tack och lov :).


Jag antar att ni har hört talas om 5-2-dieten som verkar vara riktig trendig. Och nu har jag bestämt mig för att testa, imorgon kör jag igång. Jag ska alltså 2 dagar i veckan bara äta 500 kcal/dag och övriga dagar äter jag precis som vanligt.


Jag vet inte hur jag ska klara av det för jag är en riktigt småätare som gärna tuggar på något ätbart. Men det är en av anledningarna till att jag vill testa det här så att jag bryter mitt småätande och så vill jag även bli av med lite löst daller på kroppen. Och så sägs det ha följande hälsoeffekter:


 • sänkt blodsocker
 • reducerat kroppsfett
 • sänkt kolesterol
 • minskad inflammation
 • förbättrad koncentration
 • minskad hunger
 • stärkt immunförsvar


Det ska bli spännade att se hur jag klarar av det. De två första veckorna sägs kunna vara lite jobbiga men sedan ska det kännas bättre. Jag vill prova det men om jag bara mår dåligt av det så kommer jag givetvis inte fortsätta med det. 

Nu är det dags att läsa godnattsaga för småttingarna. Ha en bra kväll!

Kram Jennifer

15 kommentarer:

 1. Härligt att kunna träna igen!:) Jag har idag, för tredje gången, tagit en pw på drygt 6 km där jag även joggat 1 km. Är som sagt så skönt att få svettas lite igen!:)
  Har också läst om 5:2-dieten och har en svägerska som provat. Har funderat på att prova jag också, men jag får se hur det blir framöver. Kanske skulle ta och köpa tidningen i fall att.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Spännande, du får gärna berätta om vad du äter de dagarna du bara äter 500 kcal, när och hur du mår. Jag är utbildad kostrådgivare och supernyfiken.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så skönt att komma ut och få röra på dig, jag tog (ja du så på insta) en promenad i lagom tempo idag, kändes skönt och hostan har släppt lite men nu har jag blivit hes och det låter inget vidare... Ja det var lite gnäll från mig ;-)

  Intressant med 5:2 vi pratade faktiskt om den på jobbet i fredags och pratade om att köra och peppa varann dom där två 500 kalori dagarna... Jag är fruktansvärt insnöad på "sunt förnuft" gillar inte att banta eller gå
  På diet!
  Du får gärna dela med dig hur du mår och vad du tycker och vad du framför allt äter dessa två dagar, det känns ju som man vill dela upp dessa 500 kalorier i minst 5 delar ;-)

  Ha en fin start på veckan
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Min kompis har provat och tycker att det funkar bra. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Skönt att du kunnat börja träna igen! Känner igen känslan i kroppen efter första passet - LYCKA!!

  Ska bli intressant att höra om 5-2, framför allt om hur du mår. Är lite skeptisk men inte sämre än att jag kan ändra mig :).

  Hoppas veckan blir kanon!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Då kan jag tala om att här är en till (faktiskt två för mannen hänger också på) som ska testa i morgon! Egentligen är jag emot allt vad dieter heter, tycker att man
  ska äta med sunt förnuft och röra på sig, men i sommar har jag lagt på ett par kilo och nu ska de bort! Eftersom alla pratar om denna 5:2 metod vill jag testa!
  Jag som helst vill äta något hela tiden, kommer nog vara rätt grinig i morgon kväll!
  Önskar dig lycka till!
  M.E

  SvaraRadera
 7. Oj vad svårt att få i sig endast 500... men du har säkert fått bra tips på vad du ska äta de dagarna :-) Jag tycker det är svårt att hålla mig på de 1500 som ShapeUp anser att jag ska äta, haha :-)

  Men jag tycker det är lite kul att testa saker och känns det inte som att det passar, ja då är det ju bara att hoppa av.
  Lycka till!! Kram.

  SvaraRadera
 8. Min man som egentligen har ganska dålig karaktär när det gäller mat, han kör dieten och lyckas faktiskt att leva på få kalorier två gånger i veckan. Fast jag som jobbar med barn vågar faktiskt inte utsatta mig och min omgivning för detta.
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Hejja dig!!

  Mina föräldrar kör på 5-2. Berätta hur det går! Jag är sugen på att börja. Tror jag skulle må bra av det.


  Ha en fin vecka och lycka till imorgon!!

  xx

  SvaraRadera
 10. Spännande! Ska bli kul att höra vad du tycker.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Det skulle jag vilja veta mer om! Kör man två dagar efter varann eller sprider man de två dagarna?? Vad äter du och hur vet du att det är 500 i det du stoppar i dig.. Berätta gärna mer och tipsa oss andra lite.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 12. Låter spännande..du får berätta närmare hur du lägger upp det hela och framförallt hur du mår under tiden:)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 13. Vad härligt att kunna träna i slalombackar! Hmm, den där 5:2-dieten är verkligen på tapeten. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till den, gillar inte dieter generellt men samtidigt vill jag inte vara öppen för nya saker som är bra för kroppen och hälsan. Jag ser fram emot att hör vad du tycker. Och chia-frön, de skrivs det också om till höger och vänster. :) Kram

  SvaraRadera
 14. Jag och mannen testar också dieten. Ska bli intressant att utvärdera den sen om ett tag. Kram.

  SvaraRadera
 15. Det var bra vinster på den dieten, jag kör rätt o slätt mindre socker, vetemjöl och löpträning. Funkar bra o visst är det härligt med flååås!!

  kram

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!