torsdag 21 november 2013

Lite smått galen

Jag har fortfarande en riktigt skön känsla i kroppen efter kvällens spin puls-pass. Spin puls innebär att man kör spinning med ett pulsband på sig och så ser man sin puls på en projektorduk. Man får instruktioner från instrktören som talar om hur nära/långt från maxpuls man ska ligga och så ska man försöka anpassa fart och motstånd utifrån det. Jag känner mig inte riktigt bekväm med det för jag vill inte behöva tänka så mycket när jag kör spinning, jag vill helst bara blunda och försvinna in i mig själv. Men det är lite häftigt ändå att följa pulsen och det ska ju vara bra träningen också. 

Den här lille goplutten fick mig att bli lite smått galen imorse. Jag brukar inte lämna barnen på morgonen utan maken lämnar och jag hämtar dem. Men imorse var maken tvungen att sticka iväg tidigt så jag lämnade dem. Allt gick bra här hemma och vi var ute i god tid med påklädning och så. Men så var det dags att borsta tänderna och klä på sig ytterkläder, och då blev det bråk. Lillgossen sa att han inte skulle till dagis, han hade så ont i benet och så var han sååååå trött (han får alltid ont i benet när han ska göra något som han inte orkar ;)). Jag höll mig lugn till en början och förklarade att jag var tvungen att åka till jobbet och då måste han vara på dagis. Jag sa att det var ju faktiskt sista dagen idag och imorgon är vi lediga. Men nej, han vägrade att ta på sig ytterkläderna för han skulle minsann vara hemma. Klockan tickade på och jag blev mer och mer stressad och tyvärr så trött mitt tålamod totalt och jag blev lite smått galen och gapade skrek. Tillslut kom kläderna på och vi kom iväg. När vi sitter i bilen så säger lilltösen "mamma, nu måste du säga förlåt till J för du får inte bli sådär arg". Ja snacka om att det dåliga samvetet kom. Jag vet ju att det inte hjälper att hålla på och gapa och skrika, men jag har lite att jobba med där, för när jag blir stressad så tänker jag liksom inte klart.

Nu är det dags att hoppa i sängen. Imorgon väntar ett besök hos en sjukgymnast som ska försöka hjälpa mig med hälen, håller tummarna för att det kommer att kännas bra.

Kram Jennifer

5 kommentarer:

 1. Vi är inte mer än människor vännen. Det har nog hänt alla föräldrar någon gång. Att tålamodet tryter och stressen får oss att fräsa, gapa eller skrika. Och det dåliga samvete som kommer efteråt. Men det där dåliga samvetet är ju bra. Det innebär ju att vi vet att vi gjort fel, att vi måste säga förlåt och förklara varför det blev som det blev.

  Ta hand om dig vännen och lycka till med besöket hos sjukgymnasten.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Det händer alla. Och man är inte mer än människa. Det händer mig (för?) ofta för tillfället med två små (o)viljor. Det dåliga samvetet kommer. Ingen är perfekt och lite arg får man bli. Det är sunt att visa känslor. Du är så flitig med din träning förresten. Inspirerande! Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Hade kunnat vara jag som skrev de där meningarna om stress, motstridigt barn, bli galen och sen det dåliga samvetet :-( Japp, helt klart något att jobba med. Hoppas ni får en fin ledig dag idag istället .-)
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Tror de flesta varit med om det du skriver om med din son. Dåligt samvete har man mest hela tiden periodvis.
  Hoppas verkligen att du fick hjälp med din häl hos sjukgymnasten! Jag slipper ev stötvågsbehandlingen mot själva knät nästa vecka, då det mest sitter i höften nu. Har även fått fler övningar jag ska göra nu. Bl a är det knäböj och sonen bara skrattade åt mig när jag gjorde det första gången. För att inte tala om vad han skrattade när jag sa att jag fått träningsvärk av den träningen!:/ Och då körde jag utan vikter...
  Ha en skön helg nu!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du är absolut inte ensam... Jag känner igen mig i det du skriver! 9 åringen kan göra mig galen ibland, och tillslut så snäser man åt skit saker... Och det där samvetet ja det gör ibland förbaskat ont!!
  Trodde min yoga skulle hjälpa mig andas men tydligen har jag missat det passet ;-)
  Hoppas det gick bra hos sjukgymnasten idag!!
  Ha en skön kväll
  Kram Sandra

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!