fredag 13 juni 2014

Varför kan vi inte bara acceptera

Blä, nu har jag inte tränat på fem dagar på grund av min hals och mina bihålor. Och nu börjar det märkas på mitt humör och jag känner att jag blir fylld av negativa känslor. Inte bra. 
Idag har jag haft en sak som snurrat runt i huvudet på mig. Varför ska vi hålla på och döma varandra så himla mycket? Varför kan vi inte bara acceptera att vi alla är olika, vi tycker om olika saker, har olika sätt att utrycka oss på, olika saker som gör oss glada. Varför lyfter vi inte varandra mer istället för att vi känner irritation eller avundsjuka? Om man tycker om att göra något vad är det då för fel i att visa det? Jag antar att det är "jante-lagen", "du ska inte tro att du är något" som jag irriterar mig lite på. Kan inte riktigt sätta fingret på vad som väckt dessa funderingar i mig, men nu ska jag försöka släppa det :).

En lugn och skön frukost hade jag tänkt mig. Men med två trötta kids så blev det både tjafs och en massa stoj. Så kan det vara, det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vi har varit trötta allihop idag och vi har brakat ihop ett par gånger. Men i det stora hela har vi haft en bra dag med disco på förmiddagen och filmmys framåt kvällen. Äntligen såg vi filmen Frost som kidsen så länge velat se.Lillgossen bara älskade snögubben i filmen och jag bara älskar att höra hans skratt som bubblar ur honom när han tycker att något är riktigt skoj.

Sitter och skriver lite samtidigt som jag tittar på Spanien-Holland. En galen match som ser ut att sluta med 5-1 till Holland. Vilket glädjer mig, jag har alltid gillat Holland i fotboll och jag hoppas det går bra för dem nu i VM.

Lite smågnälligt från mig idag, men så är det ibland.

Må så gott! 

Kram Jennifer 

7 kommentarer:

 1. Visst är det så att alla måste få vara som de är. Vi är ju alla olika (tänk vad tråkigt om alla var och tyckte lika). Men som alltid finns det någon som retar sig på något. Det är nog tyvärr svårt att ändra på men man kan ju alltid göra ett tappert försök :).

  Tråkigt att du är krasslig. Förstår din känsla men försök tänka positivt. Det kommer att gå över och det är ju vara några dagar av hela ditt långa liv.

  En riktigt bra helg önskar jag dig + att du kryar på dig!

  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Krya på dig. Det är ganska mäktigt vad träningen kan ge en massor med energi och härligt humör. För det märker man när man blir sjuk eller inte kan träna av någon annan anledning. Känner igen mig. Nog för att man VET att man inte kan. Skulle man sen få för sig att utmana ödet blir det sju resor värre. Du får se det som välbehövlig vila. Det ska man ju också ha. Hoppas du får en bättre helg! Kram!

  SvaraRadera
 3. Har tänkt en hel del på det där med. Allra helst när det gäller statusuppdateringar på Facebook. Så många som gnäller och skriver att de inte är intresserade av å se träningsresultat eller träningspepp. Skulle jag sen lägga ut en bild på ett glas vin i solnedgången kan jag få massor av likes. Vad är skillnaden? Jag lägger ut bilder och skriver om saker JAG gillar. Men det kanske triggar igång det dåliga samvetet eller nåt?
  Låt oss va olika och tycka olika!!

  Här har det också varit si och så med träningen nu ett tag. Har börjat så smått men tycker att kroppen protesterar :-( Tung i huvudet, känningar i hals... Blä! Kanske kroppen ställt in sig på semester den med? ;-)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Vore väl skittråkigt om vi alla var lika?!? Det är ju olikheterna som berikar! Förstår dock vad du menar. Jag har fått flera kommentarer om att jag tränar och bara skriver om detta på fb. Känner precis som ovanstående talare att man får fler likes på en bild med ett glas vin. Jag önskar att de som läser om min träning kunde se det som inspiration istället för att de gnäller. Alla mår vi bra av att röra oss!
  Krya på dig! Känner igen den där rastlösheten du skriver om. Ta en lugn promenad om det känns bra, bara för att få röra på dig lite.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tråkigt att inte må helt ok:( Visst påverkar det humöret när man inte kan träna. Hoppas du snart är igång igen!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. gnälla måste man få lov att göra.. Tror vi alla gör det och det kan ibland göra oss gott.

  även jag har nu varit sjuk i 1 veckan, blä... Känner mig fortfarande inte bra, men imorgon är det sista rycket på jobbet före semester. .

  krya på dig..

  SvaraRadera
 7. Så sant det du skriver. Vi måste bli bättre på att lyfta varandra OCH oss själva.
  Krya på dig.

  Kram

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!