lördag 26 oktober 2013

Slalombacke

Så där, nu är allt fixat och klart inför äldste grabbens fotbollsläger. Han sticker till Göteborg på träningsläger imorgon. De är fyra killar från fotbollslaget som åker ner på lägret som IFK Göteborg anordnar. Det är så roligt att han åker iväg, men nog finns den där oron i mig, hur ska min lille gosse klara sig på tåget och hur ska han klara att bo på varandrarhem och sköta sig helt själv????? Jag vet ju att det kommer att gå utmärkt, men oron är svår att släppa. 
Idag har det varit grått väder men ändå riktigt skönt. Efter frukost tog vi oss en sparkcykel och cykel-promenad. Det blev lite klättrande bland stenar och så tog vi oss till den lilla slalombacken i Bergebo. Vi brukar åka pulka där på vintern men det visade sig att kidsen hade roligt där nu också. De kämpade sig upp och sprang ner. Lillgossen blev lite trött i benen, men tarv på träning som jag är så tog jag honom på ryggen och gick upp för backen så fick han springa ner :). Gissa om jag blev sugen på att köra ett riktigt träningspass där i backen?! Det kändes faktiskt skapligt bra i hälen eftersom man går på tårna upp för backen, så imorgon tror jag minsann att jag tar stavarna med mig och testar att köra ett pass där.
Eftersom de jobbade på så bra ute så fick de sig lite glass när vi kom hem, fast det var innan lunch (låter bättre att skriva så än att säga att det var muta för att de skulle orka hela vägen hem ;)). Till mig själv så gjorde jag en hallon- och lakritssmoothie, det var riktigt gott.
Efter shoppande av grejer till grabbens resa så kände jag mig lite rastlös i kroppen. Jag tog med mig kidsen ut och körde lite träning. De gjorde en liten hinderbana och jag körde ett pass inspirerat av Annika Sjöö. 

20 mountain climbers
5 armhävningar
2 x10 enarmssving med kb

Detta körde jag så många rundor jag orkade i 30 min. Riktigt jobbigt kan jag lova. Annika körde boxjump istället för mountain climbers men jag vågade inte det med hälen. 
När vi hade tränat klart blev det lite lek i lekparken innan det var dags att gå in och ha lördagsmys :). 

Nu blir det till att sjunka ner i soffan och titta på Så mycket bättre. Ha det gott!

Kram Jennifer

7 kommentarer:

 1. Duktiga ni har varit! Både träning och mycket frisk luft idag alltså! Ibland får man trotsa det dåliga vädret ;) Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Vilket kul pass! Du är verkligen inspirerande som ser till att få till träningen på en förträffligt bra sätt. :) Kram

  SvaraRadera
 3. Är så imponerad över hur du nästan alltid får till träning varje dag! Jag har försökt knåpa ihop ett pass som jag ska köra framöver för att stärka mitt knä m m. Kom precis på att jag borde lägga till lite ryggövningar också. Får sätta mig imorgon och skriva ner passet ordentlig, just nu har jag några övningar på papper och några på bilder i paddan.
  Hoppas du haft en skön lördagskväll! Dina smoothies lät himla goda!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig utedag.
  Den där oron ja, den släpper nog aldrig helt även om jag är helt övertygad om att din store grabb klarar sig utmärkt på resan. Kram.

  SvaraRadera
 5. Han ska ju till min fina stad, hoppas han får riktigt kul!

  kramen

  SvaraRadera
 6. Förstår att du oroar dig även om du såklart vet att han klarar sig! jag bor ca 30 minuter därifrån, ring så kan jag åka och kolla att han klarar sig ;-)
  Grattis till honom !
  Vilken härlig helg du har haft med barnen, perfekt när man kan blanda sin egna träning med barnens lek! Den där backen ser riktigt rolig och utmanande ut! Tog du sig ut dag???

  Här har helgen rusat! Vilket kanon kalas det blev idag, alldeles lagom och alla var nöjda! och en fika med mannen på tu man hand, det var ett tag sen, ärligt så känns det konstigt att bara vara vi två sådär... mer sånt kanske :-)

  Ha en härlig start på veckan
  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 7. Förstår att du oroar dig, det går säkert bra. Vilken härlig helg ni haft.
  Kram

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!