onsdag 30 oktober 2013

Höstlov

Om bara en timme så kommer äldste grabben hem efter några dagars fotbollsläger i Göteborg. Gissa om det ska bli gott att få hem honom!

Jag startade dagen med ett eget spinningpass. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag älskar att sitta på spinningcykeln med bra musik i öronen, känna svetten rinna. Jag blundar, försvinner in i mig själv och glömmer alla bekymmer och besvär, det känns faktiskt som en sorts meditation :).


Det kändes som en seg dag på jobbet och jag kan säga att det kändes så bra att få gå hem och veta att vi nu har fyra lediga dagar tillsammans :).

Vi var trötta allihopa idag och lillgossen fick ett utbrott som tog knäcken på mig. Han ville ha en glass och jag tänkte att han kunde få en isglass och fira in höstlovet lite. Jag gav honom en glass men jag gjorde ett stort misstag, jag gav honom en rosa och han ville absolut ha en med colasmak. Eftersom jag hann öppna den så tyckte jag att han kunde äta upp den eftersom jag vet att han tycker om de rosa också, han grinade och skrek i minst 15 minuter. När maken sedan kom hem så skrek hann fortfarande och då kunde jag inte hålla emot, då brast jag ut i gråt. Jag fixar inte sådana raseriutbrott, jag vet inte vad jag ska ta mig till när det inte går att kommunicera med honom. Ja ja, han lugnade ner sig till slut och jag också.


Lilltösen hade lite skoj med hårmascaran, gissa om hon tyckte det var skoj att hon fick fixa med lillbrorsans hår :).

Som sagt, nu har vi tagit höstlov och det känns så skönt. Vi drar till stugan och jag hoppas på riktigt sköna bara-vara-dagar.


Jag hoppas få tid till att slappa och bläddra i dessa tidningar.


Må så gott!

Kram Jennifer


7 kommentarer:

 1. Ibland fixar man verkligen inte dom där utbrotten och herregud vad de kan vara ihärdiga våra små!

  Härligt att kunna dra till skogs! Önskar er några härliga dagar!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam! Här har det brustit ett antal ggr! Jag kan bli så arg och förbannad så att det står härliga till!!! Och äldsta vet verkligen när och var han ska trycka på knappen och den lille ja han går mig allt på nerverna han med... Skönt att det lugnade sig, men så frustrerande det är just då!
  Hoppas din äldsta har haft en riktigt roligt läger i Gbg, ja den där hagelskuren var inte att leka med...

  Grym du e som kör egen spinning, nu var det årsen jag spinnade men så skönt det är för kropp och knopp att komma in i en annan värld!

  Så gott med långledigt! Hoppas du får njuta i stugan med tidningar och glada barn ;-)
  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 3. Nej du är inte ensam. Dessa utbrott kan få en att känna sig helt maktlös och brista ut i gråt. Tur att dom är goa större delen av tiden i alla fall :).

  Mysigt m höstlov! Vi har oxå kört samma upplägg som er och det ska bli så skönt. Ha det riktigt gött i stugan!

  Stor kram Carina

  SvaraRadera
 4. Inte kul med såna där utbrott! Äldre barn här så nu är det helt andra diskussioner ;)
  Ha nu ett härligt höstlov, kram Suss

  SvaraRadera
 5. De där utbrotten är redan förträngda i mitt huvud - verkligen skönt att de bara försvinner och att man bara minns det bra och roliga ;) ...och visst är det tur att man är två vuxna ibland och kan dela på bördan och byta av - tänk de ensamstående föräldrar som aldrig får någon avlastning eller support i såna lägen . Hoppas de blir en lite lugnare helg i alla fall med colasmak ;) och annat mumsigt halloweengodis.

  Kram ullis

  SvaraRadera
 6. Skönt med höstlov. Mindre roligt med raseriutbrott dock, men hoppas ni får fina lugna dagar nu. Kram.

  SvaraRadera
 7. Spinning är ett av mina roligaste träningspass, tyvärr var det alldeles för länge sedan jag satt på en sån cykel. Här hemma ligger skorna bara och väntar på att få komma iväg.

  Att bli frustrerad på sina barn och få utbrott, ja du det händer ganska ofta här just nu. Mycket trots och en mamma som är trött när hon kommer hem.... Säger bara fy katten!! Vissa dagar blir bara sååå jobbiga. Men så är det väl att vara förälder antar jag. Det är bara att bita ihop och försöka hitta lösningar som passar alla. Jag är då sannerligen ingen hönsmamma som curlar och låter barnen bestämma. Jag vill lära dem om det kommande livet genom att låta dem vara med och prova på olika saker så att de inte ska tro att livet alltid är en dans på rosor! Att laga mat ihop kan vara riktigt trevligt och man hinner prata med varandra samtidigt. Det som det kan strula kring är det där med när läxor ska göras. Kompisar lockar mer och då blir man lätt den där tjatiga mamman som försöker förklara varför!!!

  Vad skönt att ni ska åka iväg! Avkoppling är som balsam för själen! Önskar er en härlig tid.
  Kram Veronica

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!