tisdag 19 februari 2013

Rädd för att göra fel

Idag var maken hemma med småttingarna, vi brukar försöka köra varannan dag så gott det går. Och idag har lilltösen varit feberfri och jag möttes av en pigg liten tös när jag kom hem :). 

Vi satt och ritade lite i målarböcker, jag och lilltösen och jag kommer på mig själv med att fortfarande tycka att det är lite jobbigt att välja färg. Jag minns när jag var liten att jag tyckte det var så jobbigt om jag målade något som jag inte visste riktigt hur det såg ut i verklighet för då hade svårt att välja färg för tänk om jag valde fel färg. Så dumt, det spelar ju såklart ingen roll hur man målar, men jag har alltid varit så rädd för att göra fel, att jag inte ska passa in, att jag inte duger.

Att gå runt och vara rädd för att göra fel tror jag stjäl en massa energi från en och det har verkat hämmande på mig ibland. Jag har låtit bli/låter ibland bli att göra saker bara för att jag tror att andra ska tycka att det är fel. Men jag blir bättre och bättre på det, jag inser ju att så länge det jag gör känns rätt för mig så är det bra, men jag har fortfarande mycket att jobba med.
"Sluta kämpa- börja leva" skriven av Sanna Ehdin är en mycket bra bok enligt mig (jag har nämnt den många gånger här i bloggen). Jag plockar fram den lite då och då när jag känner att jag behöver påminna mig om en del saker.

"Att kämpa är att spänna sig för att inte misslyckas. Det är en kamp att prestera och göra rätt hela tiden. Allt för att svara upp mot andras eller självpåtagna förväntningar och krav. Vi mobiliserar mycket energi till själva kampen och får mindre kraft till det vi faktiskt ska göra." ~Sanna Ehdin

Nej nu lämnar jag djupsnacket, nu ska här bytas om för att sticka iväg på ett skivstångspass :).

Ha det gott!

Kram Jennifer

11 kommentarer:

 1. Och jag minns att jag alltid började rita med de rosa och lila nyanserna för de var mina favoriter :)
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Kloka reflektioner Jennifer! Visst är det konstigt att vi är rädda för att göra "fel". Vem är det som bestämmer vad som är "rätt"? Nej, du har rätt i att man ska göra det som är rätt för en själv. Den där boken borde jag också plocka fram emellanåt.

  Skönt att E är bättre! Hoppas du hade ett bra skivstångspass. Kram Carina.

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen bra att reflektera över sånt här. Att göra fel kan verkligen vara hämmande och det är ju egentligen hemskt att man känner så redan som barn. Jag har den där boken men har inte kommit mig för att läsa den ännu. Jag förstår att jag borde göra det. Kram

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du rekommenderar den boken. Min mamma gillar hennes böcker och jag har själv några som ligger och väntar i min bokhög. =D

  Kram Madde

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig där, att göra fel. Har också kommit en bit på väg men har en bit kvar. Hamnar så lätt i tänket att andras sätt är rätt sätt. Läser just nu Höj din energi av Sanna Ehdin, det är den första jag läser men det verkar finnas fler läsvärda.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 6. Blir lite ledsen när jag läser detta inlägg. Är så tråkigt att du går omkring och är rädd för att göra fel. Vad är det som säger vad som är rätt och fel så länge du mår bra av det? Jag pratade med vänner häromdagen om detta med träning. Där gör man ofta "fel" enligt vissa. Tränar man är det inte bra och tränar man inte "rätt" saker är det inte bra. Önskar att vi människor och framförallt vi kvinnor, kunde stå upp mer för oss själva. Vi gör så gott vi kan och vad är det som bestämmer vad som är rätt och fel? Du ska göra det som gör att du mår bra och har roligt här i livet!
  För mig har det blivit bättre med åren, men visst har jag gjort val i livet som baserats på andras rätt och fel än mina egna. Ibland kan jag undra hur mitt liv varit om jag följt min egen magkänsla istället. Nu för tiden känner jag mig säkrare i mig själv och vågar mer stå för mina val och vem jag är och det är riktigt skönt!:)
  Skönt att dottern är bättre också.
  Ha en bra dag!:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vad roligt att jag klickade in mig här. Mysig blogg!
  Hur gamla är dina barn? Min dotter är 5 år och min son är 2,5 år.

  Vi ses väl igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du kikade in :-). Mina barn är 13, 5 och 4 år. Ha en bra kväll, kikar in hos dig lite senare :-). Kram Jennifer

   Radera
 8. Hej,
  Fin blogg . Vad använder du för program till dina bilder där du kan skriva text under?
  /Emelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag fixar bilderna på picmonkey.com :-).
   Kul att du kikade in här! Kram Jennifer

   Radera
 9. Tror den där känslan försvinner mer och mer ju äldre man blir. Man landar i sig själv på nåt vis och tänker inte så mycket på vad folk tycker om en. Förhoppningsvis gillar dom en som man är, om inte så får man ta det. Man kan ju inte älska alla. Jag tycker iallafall du verkar vara en riktigt bra tjej:) Kram

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!