måndag 4 februari 2013

Intervall/flex

Jag är inte alls i form nu. Var på Intervall/flex på Friskis idag och jag kände redan efter uppvärmningen att det här kommer inte att gå bra, kroppen vill liksom inte, musklerna protesterar och jag får sådan huvudvärk och halsbränna. Är det någon som vet vad det kan bero på att jag får sådan fruktansvärd huvudvärk när jag tränar, kan det vara så enkelt att jag dricker för lite???


Efter träning så är det så gott att få dricka en god smoothie, gillar den på bilden, det är inget annat än frukt och bär i.


Det var allt från mig idag, jag är så himlans trött så nu ska jag sjunka ner i soffan.
Må så gott fina ni!

Kram Jennifer

13 kommentarer:

 1. Kan vara att du dricker för dåligt, jag kände av huvudvärk under mitt rygg/mage-pass igår och då hade jag glömt vattenflaska.
  Hur ofta tränar du egentligen? Tycker att du verkar träna varenda dag nästan. Jag är glad om jag får in tre-fyra pass i veckan och då är det ibland mycket planering för att få ihop det.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker få till fem riktiga träningspass i veckan men det är inkluderat hemmaträning eller springning, sådant som jag kan göra när tid finns, exempelvis då barnen somnat, annars skulle jag inte heller hinna med. Sedan så har de hyfsat många sena pass på Friskis som börjar kl 20 och då är ju det mesta fixat hemma så då hinner jag iväg, det är kanonbra :).
   Men så har inte grabbens fotboll kommit igång riktigt än så än så länge är det relativt lugnt med skjutsningar och inga matcher än så då finns mer tid till egen träning :).
   Ja jag får nog tänka på att dricka mer.
   Ha det! Kram Jennifer

   Radera
 2. Det kan vara vätskebrist när du får huvudvärk. Det kan också vara brist på något annat i kroppen. Du kanske behöver något kosttillskott?? När du känner så här kanske du skulle varva styrkan/intervallpassen med lite lugnare pass - ett lätt löppass eller varför inte ett skidpass?? ;). Vet att många förespråkar att man ska köra mycket högintensiv träning men man får inte glömma bort att variera med lugnare pass så att kroppen får en chans att återhämta sig och tillgodogöra sig träningen.

  Hoppas huvudvärken har släppt och att det känns bättre i dag!

  Stor kram! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina goda råd Carina!
   Jag tycker att jag kör lugna pass emellanåt, men ibland är ju inte kroppen i form och då är det nog bättre som du skriver att köra mera lugna pass så kroppen får vila mer.
   Kramar Jennifer

   Radera
 3. Jag vet faktiskt inte, men det låter trolig att du lider av vätskebrist.
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Det låter ju som vätskebrist, men jag kan ibland få halsbränna om jag dricker FÖR MYCKET under ett tufft pass. Fattar inte riktigt varför (har aldrig halsbränna annars). Hmmmm, klurigt det där... Däremot kanske du skall träna lite lugnare pass nu när kroppen känns seg. Jag tror att man ofta gör fel där och kör på ännu hårdare för att kroppen segar, det rätta är ju faktiskt att låta den återhämta sig lite bättre istället. Det är tusan inte lätt med balansen du ;)

  ha det fint! Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du rätt i när kroppen är seg så försöker den säkert tala om för en att den behöver vila, men det är svårt att lyssna på den ibland. Och den där balansen, inte tusan är det lätt att hitta den :).
   Ha det! Kram Jennifer

   Radera
 5. Tror också att det kan vara vätskebrist... Ibland har man träningsdagar som inte riktigt går som man vill, kroppen och knoppen är på andra ställen. Så är det ju man är inte fit for fight varje gång.
  Jag känner att jag behöver mer styrka i överkroppen, barnvagn drar man ju varje dag på promenader så benen är väl lite strakare iaf!
  Va duktig du själv är som har sprungit en massa lopp, Tjurruset ser ju riktigt roligt ut!

  kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst ser Tjurrsuet skoj ut, det får du testa något år :).
   Kram Jennifer

   Radera
 6. Usch vad jobbigt med huvudvärken, kan ju också vara att du spänner dig på nåt fel sätt. Halsbränna har jag också upplevt sen jag började träna crossfit och vet inte alls vad det beror på - får trycka i min novalucol både före och efter - skitjobbigt!!! Det är inte lätt att hålla sig i form nu för tiden ...ha ha ;)

  Kram ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där sa du något, jag är fruktansvärd stel i mina axlar, det kanske kan ha något med saken att göra, borde gå till en massör. Och Novalucol ska inhandlas, gud så jobbigt det ska vara att hålla sig i form ;).
   Kram Jennifer

   Radera
 7. Det låter inte bra det där vännen. Fortsätter det så ska du definitivt kolla upp det.

  Ta hand om dig nu och glöm inte att äta och dricka ordentligt.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken Lotta, det ska jag!
   Kram Jennifer

   Radera

Tack fina för din kommentar!