måndag 5 oktober 2015

Tjurruset

Jag har haft en alldeles utomordentligt bra helg. I fredags drog som sagt jag och ett par kompisar ner till Stockholm för att springa Tjurruset på lördagen. Och det är ju bra tur att vi är lika allihop så att ingen är någon partypingla. På fredagen gick vi till ICA och köpte med oss lite sallad upp till hotellrummet, sedan låg vi i våra sängar och käkade godis och vid 22-tiden sov vi gott : ). Starten var redan kl 11 så det blev till att kliva upp ganska tidigt på lördagen och äta frukost för att sedan bege sig mot Universitetet och Norra Djurgården, där loppet gick. Vi var bra nervösa och för min del blev det till att nervöskissa tre gånger på bajamajorna innan start. Men när väl starten går så släpper den där nervositeten och det känns bara skoj. Måste säga att jag tyckte de tre första kilometrarna var lite småtråkiga för då var det mest bara "vanlig" löpning om än väldigt många branta backar. Men sen så kom det träsk och vattenfyllda diken och då blev det genast mycket roligare.

Det var en riktigt tuff bana med mycket uppför, bland annat en slalombacke, så det tog sin lilla tid att ta sig i mål. Och mitt knä mådde inte särskilt bra, det gjorde ont i princip hela tiden. Men nu så har jag inga fler lopp det här året så nu ska knät få vila ordentligt. Det som är så roligt med dessa lopp enligt mig är att det blir något annat att tänka på än bara löpning, och stämningen är kanon, alla hjälper alla. Jag fick lov att dra upp en tjej som fastnat rejält i träsket.


Kläder och skor blev hur leriga och äckliga som helst och jag tror faktiskt att skorna har fått gjort sitt och hamnar i soporna. Kläderna har jag kört två gånger på 60 grader i tvättmaskinen men de luktar ändå dy. Gör något försök till att få bort lukten, annars får de också hamna i soporna.


Fulla av lera, men eftersom det fanns så få duschar och det var lång kö så var det bara till att av med kläderna och torka sig något så när med badlakanet och så på med torra varma kläder. Sen var det bra gött att få komma tillbaka till hotellet och få duscha, ligga i sängen och slappa och käka godis. Det var nästan att vi hade svårt att ta oss iväg till någon restaurang på kvällen för vi tyckte det var så himla skönt att bara få slappa. Men vi tog oss ändå iväg till en Italiensk restaurang som vi tyckte lät bra enligt hemsidan. Vi blev dock lite snopna när vi beställde in en flaska rött vin och fick till svar "då blir det alkoholfritt, annars har vi folköl". Haha, vi som såg fram emot en god köttbit och ett gott glas rött, men men, det gick fint med en folköl också. Maten var bra och det var ju huvudsaken. Sen ska ni inte tro att vi blev pigga och alerta och ville dra vidare till någon pub eller så. Nej vi gick raka vägen tillbaka till hotellet och kröp ner i våra sängar och 21.50 släckte vi lamporna. Vi vaknade sen vid 7-tiden och vara nere vid frukosten tillsammans med alla barnfamiljer : ). 

Jag hann hem och se grabbens fotbollsmatch på söndagen så det var skoj. Och så var det skönt att få komma hem till mina bästa. Det känns alltid i hjärtat att vara ifrån dem.

Tror nog att det börjar bli dags att göra kväller här.

Ha det!

Kram Jennifer

3 kommentarer:

 1. Gud vilken rolig helg! Skönt att komma iväg o få lite paus från vardagen. Bra jobbat på Tjurruset!! Hoppas knät kryar på sig nu.

  Ha en fin vecka! Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Låter som ett roligt lopp det där Tjurruset men såå jobbigt. Kan tänka mig att det var skönt att få komma till dusch på hotellet efter.. Kram

  SvaraRadera
 3. Heja dig Jennifer! Vilken bedrift och vad roligt med en riktigt härlig helg i storstaden. Ta nu hand om ditt knä och sköt om dig.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!