fredag 9 oktober 2015

Rackarns skönt

Svisch, så var den här jobbveckan förbi. Rackarns skönt tycker jag. Jag har varit på utbildning halva veckan, en intressant men svår utbildning. Även denna gång med en Österrikare som körde på engelska, så himla svårt att höra/förstå vad han sa ibland och jag har varit helt slut om dagarna.


Köpte mig en ny färgglad mugg att ha på jobbet. Perfekt med en termosmugg för mig som gillar att ha en kopp te eller kaffe med mig på kontoret mest hela dagen ;).Vi har haft några härliga höstdagar den här veckan tycker jag. Fast jag har ju förstås inte kunnat uppleva dem utomhus eftersom jag jobbar hela dagarna men man blir ändå lite gladare av att det ser härligt ut ute. Och de dagar som jag hinner hämta kidsen med cykeln så är det ju bara så skönt när solen är framme och man får andas den klara höstluften.Vill stoppa tiden nu, de blir stora alldeles för fort de små. Lilltösen och en klasskompis, de gick sturskt lite i förväg för att slippa mig och lillbrorsan. "Jag kan vägen mamma"- sa hon, men tre gånger fick jag ropa och fråga vart hon var på väg : ).
Storsyrran har tjock täckjacka och mössa men den här lille filuren vägrar jacka och knäpper inte ens "tjocktröjan", "jag fryser inte, det är ju jättevarmt".


En kväll så gick vi ut och körde lite fotboll jag och lillgossen. Det är något jag vill bli bättre, att hitta på saker med kidsen efter jobb och fritids. Jag tycker alltid att jag är så himla trött när vi kommer hem och det börjar bli kväll, det ska fixas med mat, tvätt och andra hushållssysslor. Det blir lätt att jag bara säger ja när de frågar om de får spela på surfplattorna. Men jag blir ju faktiskt lite piggare av att exempelvis gå ut och köra lite fotboll eller något annat skoj.


Han är ingen fegis den där lillgossen, trots att jag sköt någon boll rakt i ansiktet så står han ändå kvar där i målet och gör finfina räddningar.
Som sagt, skönt att jobbveckan är slut och att det är helg. Idag när utbildningen var slut hann jag precis sticka iväg på ett spinningpass. Himla skönt att få träna efter att ha suttit still en hel dag. Och sedan mysigt att få åka hem och ha fredagsmys med kidsen. Maken stack iväg för att träffa kompisar och käka, dricka öl och titta på fotboll.

Jag och äldste grabben sitter i soffan och har fotbollsmatchen på på teven, men det är ingen höjdarmatch så han sitter och fipplar med telefonen och jag tog datorn i knät. Blir nog till att krypa ner i sängen direkt efter matchen för det bli ingen sovmorgon imorgon. Jag ska skjutsa grabben och några av hans kompisar till Mora där de ska ha en träningsdag med Dalalaget.

Ha det gott!

Kram Jennifer

3 kommentarer:

 1. Tycker också att det lätt blir att man är inne och gör saker på vart sitt håll på kvällarna. Borde verkligen ta vara på ljuset ute innan det blir kolsvart redan vid fyra. Ska nog införa att en av oss fixar käket och den andra är ute med sonen. :-)
  Kram och trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Ja, skönt med helg. Och jag är tacksam som har ett sådant jobb att jag oftast är ute flera timmar varje dag. Skönt att kunna ta tillvara på solen och den friska luften mitt på dagen.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Jag är likadan jag studsar liksom inte ut direkt efter jobbet och nu blir det ju snart mörkare när man kommer hem så då håller jag mig garanterat inne..
  men visst är hösten härlig

  Kram Sandra

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!