onsdag 28 november 2012

Fasligt rännande

Ja men fy tusan så himla kallt, var ute här på kvällen för att sätta upp en ljusslinga och fingrarna domnade av kyla och det värker fortfarande i dem. Men jag ska inte klaga jag vill ju ha snö och då måste det ju vara kallt.

En värkande hals gör att jag inte har tränat på två dagar nu och jag får erkänna att jag nästan har lite ångest, jag vill röra på mig. Hade tänkt mig en promenad då småttingarna somnat men då började jag med ljusslingan där ute och efter att blivit så kall som jag blev då så försvann lusten att promenera.


Det blev lite adventspyssel i köket idag, men jag är inte riktigt nöjd så jag kommer att byta ut pyntet runt hyacinten, mossan och den lilla tomten får vara kvar men det andra ryker.


Småttingarna är betydligt bättre men fick vara hos sin farmor idag så att de skulle få ännu en dags lugn. Det innebar jobb för mig och ett fasligt rännande efter adventspynt under lunchen, jag fick tag i en del men inte allt. Jag börjar känna lite stress nu, jag vill ha allt klart till advent och jag vill ha det så där mysigt och bara kunna njuta. Men ofta så gör jag som så att jag stressar så mycket för att bli klar och kunna mysa så att jag sedan har svårt att varva ner och hitta den där myskänsla. Jag måste bli bättre på det, jag hinner det jag hinner, det är ingen idé att stressa, inget blir bättre av det, vad gör det om inte allt är klart och perfekt, jag får fixa det allt eftersom. Det är lätt att säga men svårt att efterleva, men jag måste försöka.



Lite adventspynt fick jag till även i matrummet och tv-rummet. I den lilla hyacint-vasen har jag tänkt sätta en liten tallkvist och hjärt-ljusstaken ska fyllas med något. Vet inte med vad än, kanske något vitt fluff och lite små silverkulor, vad tror ni om det? eller har ni något bra förslag?

"Inse på djupet att det innevarande ögonblicket är allt du har. Gör nuet till huvudfokus i ditt liv." Eckhart Tolle


Nu måste jag göra mig en kopp thé att värma mina stackars små fingrar med.

Hoppas er dag varit bra!

Kram Jennifer

21 kommentarer:

  1. ÅHHH vad mysigt det ser ut:) advent är så fint och ljust med alla fina ljus:)

    Vill du ha julklappstips kan du kika in till mig:)

    LOVE M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är så härligt med ljus :). Julklappstips är alltid bra, kikar såklart in hos dig. Kram Jennifer

      Radera
  2. Man ska inte vänta med uteslingorna tills kylan kommer. Det måste man fixa innan. Jag var sen i år. Jag brukar faktiskt göra det mycket tidigare es vi bor på landet utan gatubelysning. Det blir becksvart ute och ljusslingorna lyser upp så mysigt.
    Stressa inte ihjäl dig. Du har flera dagar på dig att fixa. Huvudsaken är väl att adventsstaken är fixad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart hörrudu, ska tänka på det nästa år ;). Kram Jennifer

      Radera
  3. Nä att stressa för att lyckas få tid till att mysa är verkligen ingen bra combo. Sluta upp med det genast ;) Ta det som det kommer,det är ju en hel månad kvar till jul jue :)

    Kram på dig, och du, var rädd om dig. Om du inte känner dig helt frisk så vila istället för att sressa runt som en tok :)

    /Anna (som bara har egna dåliga erfarenheter av att stressa runt, försöka prestera på topp och vara redig jämt)

    SvaraRadera
  4. Så adventsfint du har gjort!!
    Jag har fått mitt färdigt inne men har ute kvar tills imon och då ska det väl bli ännu kallare...
    Kramis Suss

    SvaraRadera
  5. Bra att du tar det lugnt, inte bra att träna när man är dålig.
    Jätte fint julpynt du har gjort.
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  6. Krya på dig skulle jag ju skriva också.

    SvaraRadera
  7. Å, tycker verkligen om ditt julpynt Jennifer!

    Och verkligen, ta det lugnt nu. Få inte dåligt samvete för träningen, du tar igen det. Se till att bli riktigt bra!

    Kram
    Lotta

    SvaraRadera
  8. Vad mysigt du har gjort! Det där kommer du få en härlig stämning av! Känner igen mig i det där med att stressa för att kunna ta det lugnt och mysa. Måste också bli bättre på att ta det lugnt ;).

    Ha inte panik över att du inte kan träna (jag vet hur det känns). Tänk på att kroppen måste få vila emellanåt och halsontet kanske är ett tecken på att din kropp talar om att den har kört på lite för hårt och behöver just vila. Vet att det inte är lätt att tänka så men försök.

    Hoppas du mår bättre i dag! Sköt om dig Jennifer! Kram Carina

    SvaraRadera
  9. Härligt adventspyssel, träna när man inte är riktigt kry det är no no, det tar du ingen när du piggat på dig . Kram

    SvaraRadera
  10. Två dagar?!? Jag har inte tränat på över en vecka!:( Har varit så mycket annat och sedan blev jag snorig, men men vi kommer igen!:)
    Stressar också med allt inför advent, så på så vis var det nästan skönt att jag fick ändrade planer i helgen och fick var hemma istället. Är bara adventsljusstaken klar, stjärnor och ljusstakar uppe och dörrkransarna uppe, så får jag ta det andra allt eftersom.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Ja det är ju mysigt ändå att det blir lite vitt med kyla och snö till advent för stämningens skull. Jag får nog ta tag i pyntadet på lördag - än har jag inte hunnit med så mycket ;)...men det ordnar sig alltd!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  12. va fint du har pyntat å jag tyckte det lät jättefint med nåt vitt flu´ffigt å kulor där i kanske skulle du ha nån enstaka röd med :) brrr kallt här med å lite snö som yr, ha en goo kväll

    SvaraRadera
  13. Åhh så fint du har gjort det! Har inte alls hunnit dit än. Men ser framemot det.

    SvaraRadera
  14. Så fint du gjort det till advent!
    Undrar var du köpt den där vita hästen - tror nämligen att jag fått dille på just sådana.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en änglapålle som vi fick i bröllopspresent, titta på bloggen Jordgubbar med mjölk, det är hon som gör dem och säljer dem, jag kommer inte ihåg adressen men googla på jorgubbar med mjölk så kommer du att hitta på den :).
      Kram Jennifer

      Radera
  15. Va vackert du gjort som vanligt inspirerar du med dina härliga bilder :)
    //kram

    SvaraRadera
  16. Va vackert du gjort som vanligt inspirerar du med dina härliga bilder :)
    //kram

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!