torsdag 28 mars 2013

Snowboard

Lite småkris här på morgonen ;), jag har glömt att köpa hallon!!! Jag som älskar att ha hallon på min gröt, men men det fick gå bra med kanel den här morgonen, det är faktiskt gott det med. Den här veckan blir det frukostbild idag på torsdagen för imorgon kommer det inte hinnas med något inlägg på morgonen för då ska vi iväg till slalombacken, jag lilltösen och äldste grabben.





Vi har inte åkt slalom på flera år och för lilltösen blir det första gången, grabben ska testa snowboard för första gången, blir spännande att se hur det går. Jag minns när jag själv skulle testa. Gick väl inget vidare, den där himla brädan gick ju bara att svänga åt ett håll, den styrde in i skogen hela tiden. Jag började med att gå upp i barnbacken och åka ner, men det blev ju bara för jobbigt att gå så, då kom jag på den brilljanta idén att jag kunde ju ta stolsliften upp och åka ner för en grön backe för då hade jag ju lång väg att öva. Det gick bra ett tag för då "förföljde" en som höll på att lära sin tjej, så jag lyssnade noga på vad han sa och hängde på, men sen hamnade jag i skogen och de åkte ifrån mig, då åkte den där förbaksade brädan av och jag gick ner för backen och jag har aldrig mer åkt bräda. Men grabben, han kommer nog att fixa det där galant :).





Nu har vi påsklov jag och småttingarna, hela 11 dagars ledighet får vi! Jag startade denna skärtorsdag med en promenad i det vackra vädret innan maken stack till jobbet. Det är bara så himla skönt att starta dagen så.


Lillgrabben är tack och lov feberfri idag, men han är fortfarande väldigt förkyld, så det blir lugna aktiviteter idag. Blir nog bara till att vara ute på gården i solskenet och så ska vi försöka få till lite påskpyssel också.



Jodå det blev en liten stund ute i solen igår. Jag var lite för snabb med att lova fika för det var totalt tomt i frys och skafferi på fikabröd och ingen glass hade vi heller, men klubbor hittade jag så det fick bli klubbor som fika :).


Något jag måste tänka på, jag oroar mig på tok för mycket över saker och ting.



Ha nu en riktigt bra skärtorsdag!

Kram Jennifer

9 kommentarer:

  1. Önskar dig och din familj en skönt påsklov och en mysig dag i slalombacken! Må så gott kram från vännen Maria

    SvaraRadera
  2. Fina bilder!

    Kloka ord det där om or, det tar ag till mig. Oroar mig en hel del för tillfället, ska försöka att låta bli, fastän det är svårt....

    Jag lyfter på hatten för att du provat att åka bräda, skulle jag aldrig ha våga :-)

    SvaraRadera
  3. Å vad härligt att ni får så lång ledighet tillsammans. Här norpar jag fem dagar tillsammans med lilltjejen och fyra med de båda stora som får påsklov efter idag. Man får vara glad för det lilla ;)
    Kram.

    SvaraRadera
  4. Ha en underbar påsk! Kram Caroline

    SvaraRadera
  5. Märkligt hur brädan drar in åt skogen, så hände mig med när jag testade för ja hur länge sen som helst!
    Tror säkert din son klarar det galant!
    Så härligt med ledighet :)
    Inget roligt att du känner att du oroar dig för mycket...jag hoppas att ledigheten kan få dig att koppla av och njuta lite mer...
    Ha en toppen dag i backen imorgon och en underbar påskhelg
    Kram fina du
    Sandra

    SvaraRadera
  6. Kikar in och säger hej!
    Mysigt med långledighet och skidåkning. Här har också testats bräda för några år sen men nej, det var inget för mig heller ;-)
    Hoppas du får en fin påsk!

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig dag!! Och visst är det tufft att lära sig åka bräda, hua!! Jag gick tillbaka till skidor jag;)
    Håller med att man är lite dålig på att blogga under ledigheten men då vill man ju passar på att njuta av familjen. Så klart vi ska göra det:)

    Ha en jättebra och skön helg!!
    Många kramar!

    SvaraRadera
  8. Klubba är inte fy skam det heller! Önskar er en glad påsk och en riktigt härlig ledighet!!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Snowboard som är så kul! fast det var kämpigt i början, för att inte tala om hur inta det gjorde i svanskotan och den enorma träningsvärken i underarmarna. Jag var servitris i Schweiziska alperna då och kunde knappt hålla i en tallrik än mindre 5-6 stycken som sig bör. Men när det lossnar, oj vad kul det är!!! Hoppas grabben gillar det! :) Ett tips, tänk Lucky Luke, när man tittar nedåt i backen har man armarna utsträckta parallellt med brädan (en tjej på varje sida) och relativt raka ben, när man kollar uppåt i backen tar man fram pickadollerna (har armbågarna tätt intill kroppen, tänk Kenneth Anderssons målgest) och böjer i knäna. Rörelsen med armarna från utsträckta till in mot kroppen ger en rotation i höften och startar svängen, tyngden ska då vara på främre foten. Vet inte om det går att förstå detta resonemang men det var ett bra försök i alla fall :) Kram och Glad påsk!

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!