torsdag 7 mars 2013

Hur ska jag kunna ge upp mitt älskade godis???

Gud så skönt att få ta helg nu, det har varit en intensiv dag på jobbet. Jag hade ingen lunch med mig idag utan tänkte att jag skulle gå och köpa mig något men så hade jag ett möte som drog ut på tiden så jag hann inte iväg utan jag slängde i mig en macka på jobbet bara, så innan jag skulle iväg och hämta grabben för att skjutsa honom till träning så fick det bli en sen snabblunch i bilen :).


En riktigt god räksallad fick det bli.


En tidning fick följa med hem.
Jag har köpt några av de senaste numren av Topphälsa och jag fastnar mer och mer för den. Jag älskar att sitta och bläddra i tidningar, jag kan känna mig för trött ibland för att läsa en bok men tidningar de kan jag alltid sitta och bläddra i :).

Idet här numret stod det om LCHQ, ett begrepp som Fredrik Paulún lanserat. Jag är ingen människa som äter någon speciell kost eller har någon särskild diet, men jag måste säga att LCHQ låter sundare än LCHF enligt mig. Jag vet inte om jag tror på att stoppa i sig så mycket fett, visst tror jag att det kan hjälpa en att gå ner i vikt, men om man tänker på hur hjärta och kärl reagerar på fettet så tycker jag inte att det känns bra i det långa loppet. Men det är min högst personliga uppfattning och jag menar absolut inte att klanka ner på någon som äter LCHF, var och en gör som de vill och som funkar bra för dem. LCHF kan ju vara ett startskott för att bli av med suget efter socker för jag tror inte heller att socker i stora mängder är bra för kroppen. Det borde jag verkligen ta tag i för jag äter alldeles för mycket vitt socker, men jag vet bara inte hur jag ska kunna ge upp mitt älskade godis???? 

Småttingarna har haft en riktigt bra dag hos farmor, de var så nöjda när de kom hem. Imorgon har vi som sagt en ledig dag, vi har inget inplanerat så vi får se vad vi hittar på. Jag har lovat dem en "tvärtom-dag", för de missade den på dagis idag så få se hur det blir :).


Ha det bäst alla goa!

Kram Jennifer

10 kommentarer:

 1. Jag gillar (eller gillade) också Topphälsa, prenumererade på den för ett tag sen, man fick väl något käckt gratis och då går jag på sådant hehe..
  Jag är alldeles för okunnig om olika boktavs-komibantions-dieter, sunt förnuft gäller här och träning regelbundet!
  Visst ibland kan jag ta mindre av kolhydraterna och mer grönt!
  Jag älskar godis, verkligen älskar men jag har tappat ner rätt mycket på det, jag avstår inte!
  Skulle aldrig sluta tvärt, för är det något jag inte ska äta så blir jag banne mig mer sugen!

  Ha en kul tvärt-om dag imorgon
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Vad god din sallad ser ut! Det är nog olika för oss alla vad vi mår bra av, vi får hitta vår egen balans på något vis, men det är inte alltid lätt. Kram!

  SvaraRadera
 3. Kan inte heller tänka mig att äta efter LCHF, men LCHQ låter bättre. Borde tänka mer på vad jag äter, men just nu försöker jag komma igång med träningen och det räcker för mig nu. Kosten får komma sedan. Jag äter bara godis på fredag och lördag. Köper på fredag och äter upp det sista på lördagen. Har även dragit ner på hur mycket jag köper.
  Lycka till med tvärtomdagen!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det låter ju väldigt vettigt! Själv äter jag inte heller efter någon speciell diet tror på varierad kost, egen lagad mat, inga light produkter utan hellre riktigt fett och helst inte socker och vitt mjöl. Men ack så svårt det är ibland. Var hos en väninna härom dagen som gillar Raw food, spännand och riktigt gott!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Ja jag hittade ett memoryspel på smartphoto, det ska jag absolut beställa till jul. Bra att man har lång framförhållning, haha. ;)

  Imorgon är det fredag, tralalalalalaa!!! Tjohej!

  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 6. Tvärtomdag!? Låter kul!! Jag äter inte socker och inte många kolhydrater alls och vill bara intyga att det går.. Och jag mår bra!

  SvaraRadera
 7. LCHQ måste jag kolla upp lite närmare...
  Jag mår visserligen bra av min (nästan helt strikta) LCHF, tycker ändå inte att jag moffar i mig fett utan äter proteiner, grönsaker och visst, fullfeta produkter, men inte övervägande del. Men det är klart, i längden funderar man ju? Dessutom äter jag inte för att gå ner i vikt utan för att må bra i leder och mage så det finns kanske andra bättre alternativ.
  Kram.

  SvaraRadera
 8. Din sallad såg väldigt god ut! Lchf i det långa loppet är ju inget som någon vet något om, så man skulle ju kunna gissa att det kan komma varningssignaler om att det är farligt! Kram från sjuklingen

  SvaraRadera
 9. Ja, LCHQ tror jag faktiskt på. Om man vill följa en diet så tycker jag den verkar sund och bra. Men själv äter jag lite av varje och tänker på att inte äta för mycket vitt. Gör aldrig pannkakor med vetemjöl längre t ex, har alltid dinkelmjöl istället.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag har en bok om LCHQ, ska verkligen läsa den. Jag har svårt för LCHF av just de anledningar du nämner. Jag är dock väldigt säker på att du skulle må bra av att dra ner på det vita sockret. Det är verkligen skönt att bli av med sockersuget, att känna att jag kan välja när jag vill äta godis, för det gör jag fortfarande men inte särskilt ofta och inte så mycket. Lycka till! Kram

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!