fredag 8 mars 2013

"Snällfällan"







Ja det blev en riktigt bra start på denna fredag. En rask promenad ute i kylan och solen på väg upp, det är så himla vackert! Efter det, smaskig frukost och eftersom vi kör lite tvärtomdag idag så satt småttingarna under bordet och åt och kläderna sitter bak o fram :).


Bläddrade lite i Topphälsa vid frukosten och hittade tips om en bok som jag borde ta och läsa, "Snällfällan" skriven av Lisbeth Stahre och Veronika Ryd.




Jag äter ofta mer när jag har det stressigt, tänker att jag behöver lite extra för att orka med. När jag kopplar av i soffan så vill jag gärna ha något gott att tugga på fast att jag inte är hungrig, det är ju helknäppt! Det såklart att jag inte blir av med de där himla 3-4 kilona som jag vill bli av med, visst jag tränar mycket men inte så mycket att jag kan stoppa i mig vad som helst, när som helst. Eller jag ska väl kanske inte säga att det är kilona jag vill bli av med, det är det där lösa dallret som finns lite varstans på kroppen som jag vill bli av med.

Det är strålande sol ute så jag ska se om vi kan hitta på någon rolig uteaktivitet idag, det är lite synd bara att det är så isigt, men något ska vi nog kunna hitta på :). Men först blir det till att poppa lite bra musik och städa lite!




Ha en fin fredag!

Kram Jennifer

16 kommentarer:

  1. Vilken start på dagen!! Härligt Jennifer!!

    Det där med att äta fastän man inte är hungrig och att äta i soffan - känner igen det där. Borde nog oxå bryta de där ovanorna....

    Hoppas ni får en bra tvärtom-dag och en härlig helg!! Stor kram Carina

    SvaraRadera
  2. Jodå, det ligger onekligen något i det där. Men å andra sidan kan man ju undra om det verkligen är viktnedgången som är det man borde fokusera på om man sitter fast i den fällan. Då är det väl grundproblemet man borde ta tag i först. Dvs, inte tänka på alla andra i första hand och inte vara så förbannat snäll hela tiden ;)

    Hoppas du och barnen får en riktigt toppendag! Kraaaam Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du såklart rätt i, det är ju alltid grundproblemet man ska lösa, men om det för med sig viktminskning så är det ju ännu bättre :-)!

      Ha en riktigt bra fredag du med! Kram Jennifer

      Radera
  3. Härligt med morgonpromenad och sol! Det där med vikt är väl ett ständigt gissel, tycker jag!
    Ha en fortsatt skön dag!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  4. Ja du "Snällfällan" känns det som om jag också skulle må bra av att läsa, får nog kolla in den lite närmare.
    ha en fin ledig fredag ;)

    Kram Ullis

    SvaraRadera
  5. Borde också läsa den boken! Sitter just med ett dilemma som jag hoppas blir bra i slutändan, men det är inte lätt när man vill vara alla till lags.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Så härligt med tvärt om dag , önskar dig en fin helg .

    SvaraRadera
  7. Roligt med tvärt om dag!
    Snällfällan skulle jag också vilja läsa.
    Trevlig helg
    Kram

    SvaraRadera
  8. Jag är som du, tränar ganska mkt, men har ändå fem kg jag vill gå ned efter tredje barnet (han fyller två år i sommar...:) men älskar god mat och vin och godis och allt som gör det där lilla extra...vad gör man...? Ha en härlig helg! Kram Caroline

    SvaraRadera
  9. Speciellt när jag har mycket att plugga vill jag gärna tugga på något. Oftast står jag emot men suget finns där. Kram.

    SvaraRadera
  10. Vilken skön start på morgonen!
    Måste du stirra dig blind på kilona??? Du tränar ju jätteduktigt! Ja jag äter gärna också i tid och otid!
    Jag behöver också bli lite fit, så jag mäter mig ist!
    Så vi kan ju hjälpas åt :)

    Tack för din grattis hälsn
    Stor kram och ha en fortsatt trevlig kväll!
    Här
    Blir det gladiatorerna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är egentligen inte kilona jag stirrar mig blind på, det är att byxorna sitter åt för hårt och att jag har för mycket daller lite här och var för att jag ska känna mig riktigt bekväm. Ja men vi får hjälpas åt att bli att bli riktigt superfit ;).
      hoppas din fredag varit bra! Kram Jennifer

      Radera
  11. Härligt med fredag och härliga fredagsbilder!
    Här jagas det kilon (och mått) oxå. Har samma problem inte hunger men suget...
    Hoppas ni fick en skön dag ute, kram Suss

    SvaraRadera
  12. Åh vilken rolig bakochframmorgon! Nåt att ta efter.
    Kram

    SvaraRadera
  13. Känner igen det där. Vill också bli av med ett par kilon runt magen. Men äter också när jag är stressad, äter när jag är trött, äter i förebyggande för att inte bli trött, äter för att inte få blodsockerfall och bli yr och arg äter typ hela tiden, så istället för att tappa vikt lägger jag på mig. Förr har jag kunnat äta så utan att gå upp i vikt ett enda gram, har alltid varit smal, men sen nåt år tillbaka stannar allt jag äter kvar på magen. Tyvärr är jag inte lika duktig som du på träning heller. Lycka till med dina kilon! Kram

    SvaraRadera
  14. Det låter som en bra bok. Det är minsann inte så lätt att bryta vanor, men det går, det gäller bara att veta varför. :) Kram

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!