tisdag 8 januari 2013

Tappat gnistan lite

Första jobbdagen avklarad efter ledigheten. Jag vet att jag ska vara tacksam över att jag har ett jobb och jag har jättefina, snälla arbetskamrater men jag ska vara ärlig och säga att jag inte direkt känner någon glädje i de arbetsuppgifter jag har, känner att jag har tappat gnistan lite. Jag önskar så att jag hade ett jobb med uppgifter som jag verkligen känner för, men vad känner jag för då??? Tänk att det ska vara så svårt, det finns jätte många saker som jag gillar att göra men det är inget av det som jag direkt kan ha som jobb, tror jag?? Jag blir lätt att känna mig stressad över att inte veta vad jag vill, men nu ska jag göra ett försök att sakta med säkert komma fram till vad jag vill göra. Tänkte börja att skriva ner sådant som får mig att må bra i en bok, skriva ner sådant som får mig glad och saker som jag verkligen tycker om att göra, så kanske jag efter ett tag kan komma fram till något, det är värt ett försök. Det är fina Caroline med bloggen Inner-Outer Beauty som inspirerat mig till det.

Så länge är det bara att gilla läget och vara glad och tacksam över att ha ett jobb att gå till och göra jobbet så bra jag kan, och tänka positivt :). Jag får fylla mig med glädje genom att göra roliga saker tillsammans med min fina familj och vänner, vara ute i naturen och så träna förstås.


Lite tråkiga bilder :), det blev en kort joggingrunda ikväll, testade för första gången att springa med halkskydd, det funkade ju kanonbra!

Tror jag ska ta och krypa ner i sängen och läsa lite. Jag läser en väldigt "jobbig" bok, jag är ju så himla pryd av mig så jag skäms och rodnar när jag läser den ;). Men nu fick jag höra att del 2 inte alls är lika "jobbig" och betydligt bättre så nu måste jag ta mig igenom första delen.


Har ni läst boken? Någon som känner lite som jag när ni läst den :)?

"Du är den enda personen som kan använda din potential." ~Zig Ziglar

Sov gott och ha en bra onsdag!

Kram Jennifer

14 kommentarer:

 1. Har inte läst den men har flera släktingar som läst och som gillar den skarpt.. Det finns väl en fortsättning också efter tror jag att de sa..

  Ibland har man downperioder. Då får man fokusera extra mycket på det som är bra.

  Sov gott
  Kramar K

  SvaraRadera
 2. haha pryd o pryd tror du njuter av o va lite busig o läsa detta tantsnusk ;)OBS!jag har inte läst. Tycker du e så duktig får dåligt samvete måste oxå nu banne mig...Lunch snart o så en kväll i rolighetstecken hemma hos mig ;)

  SvaraRadera
 3. Hahaha, jag är alldeles för pryd för att ens ge mig på den ;) Dessutom är det flera av mina kompisar som sagt att den är kass, så jag prioriterar nog bort den till förmån för annat :) Men du kan väl säga vad du tyckte när du är färdig med den!

  Ang att tappa sugen på jobbet. Jag gjorde ju också det med mitt förra yrke (jobbade i 10 år som egenföretagare med egen frisörsalong) så jag vethur det känns. Jag sålde salongen och slängde mig egentligen bara ut. Jag tror att det kan vara det rätta. ta tjänstledigt bara för att pröva något HELT annat kanske :) Eller börja läsa igen. Det är ju faktiskt en hit att göra när man har småbarn. Stor frihet och många lediga dagar :) Fast ont om pengar förstås...

  Jaja, du får väl fortsätta fundera, rätt som det är kommer du på det skall du se :)

  Kramar i massor! Anna

  SvaraRadera
 4. Vad bra att skriva ner det du känner inspiration av, det som gör dig glad och får dig att känna "wow"!

  Vi läser visst också samma bok just nu ;)

  Allt kommer fixa sig, både mer motivation och var din framtida passion är. Se det som en spännande resa där du investerar tid i dig för att ta dig fram till dina olika mål.

  KRAM!

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att höra och tack gulliga du för att du nämner mig, det värmer verkligen! Jag brinner ju lite för detta, att lägga tid på att ta reda på vad man vill, vad man är bra på och vad man skall göra med sitt liv för att "stay true to yourself". Jag tror, och vet, att man kan må dåligt om man tappar bort sig själv, så det är jobbigt men viktigt att lägga tid på det. Vad gjorde dig glad som liten, som barm och som tonåring? När jag funderade stenhårt över just denna tid i livet så fann jag en av mina viktigaste nycklar till vad jag vill i livet idag! Total bliss och aha-moment att komma på det. Och så undrar man ju hur många år det skulle ta att komma på det som inte var såå svårt...men det får man väl acceptera att livet utmanar en lite på vägen. Ser fram emot att följa din "resa"! You're on your way! Kram Caroline
  Ps, som ngn sa ovan, att plugga ett tag kanske inte är så dumt, få lte andrum och fokusera på något annat, och känna dig inspirerad.

  SvaraRadera
 6. Känner precis som du just nu. Vet inte riktigt vad jag vill med mitt liv. Har tagit över arbetslagsledarrollen på min förskola och i måndags satt jag hela min arbetsdag på kontoret. Det var mycket att ta in och sätta sig in i, men jag tyckte att det var jätte kul. Kanske något åt det hållet vore något för mig?!? Behöver dock läsa mer på högskolan för att jobba med sådant på heltid, så vi får väl se. Många funderingar och tankar är det dock nu. Smart ide att skriva ner sina tankar och mål.
  Har köpt sådana där halkskydd jag också, men aldrig provat dem. Bra att höra att de fungerar i alla fall!:) Tog en runda efter jobbet igår. Gick inte fort direkt, men det var så skönt efter en dag med full fart.
  Har beställt de där två böckerna, är tydligen en trilogi. Har hört så mycket om dem, så jag är lite nyfiken på dem. Kan bli så att jag känner som du, är rätt pryd av mig jag också.
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Man tappar gnistan lite emellanåt men jag kan lova dig att det kommer bli bättre. Att skriva ner det du vill göra och positiva saker i en bok är en bra sak. Du ska se att du utifrån den kommer att komma på vad du vill göra med livet :). Det har hjälpt mig att komma fram till vad jag vill göra. Känner att vi måste ses snart så jag kan berätta!

  Den där boken. Jag har också funderat på att läsa den men jag känner, liksom du, mig lite generad (vet inte varför, har ju läst "tantsnusk" förut ;) ).

  Ha en bra dag! Varm kram

  SvaraRadera
 8. Hoppas du hittar gnistan igen! Jag har läst de 2 första böckerna och tycker dom är urbra! :) Anna

  SvaraRadera
 9. Hej!!!
  Vad jag känner igen mig i det du skriver idag... Känner precis likadant. Har ett bra jobbmed jättefina arbetskamrater, mem arbetsuppgifterna i sig har jag tröttnat på... Eller det känns liksom inte meningsfullt längre. Vill gärna gå och lägga mig på kvällen och vara nöjd med det jag presterat och att det ska kännas i hjärtat att det var meningsfullt liksom...
  Får kankse göra som du, skaffa mig en liten bok att skriva ner saker i.
  Hoppas du får en fin dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Tyckte boken var så fruktansvärt tråkig att jag inte ids genomlida en enda sida till av den.

  SvaraRadera
 11. Jag har en jobbig jobbsituation jag mer eller mindre kräks på mitt jobb (ursäkta mitt ordval)! Nu är jag mammaledig och vill ens inte tänka på att gå tillbaka till jobbet, har som mål att hitta ett nytt!
  Jag sökte jobb men så blev jag gravid och vem anställer en gravid??? så jag var kvar och jag har en fasttjänst att luta mig tillbaka på... men helst inte!

  Jag har beställt boken, är så ivrig att börja läsa den. Har hört att den ska vara riktigt bra!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 12. Hahahaha... Jag har läst boken för ett tag sedan... Lycka till! Ska bli kul att få höra vad du tycker sen... Vi måste utbyta tankar efter du läst den!
  Kramen BeA

  SvaraRadera
 13. Ja guud vad svårt det är att veta vad man verkligen vill.
  Men till sist kom jag på det! Jag har två jobb nu. och det ena, mitt egna företag känns inte som ett jobb. Det är BARA roligt. Alltihop. Och spännande och underbart, Så våga prova något nytt! jag har ju mitt andra jobb på 60% som håller ruljansen igång. De andra 40% är ren glädje!
  Kramar

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!