torsdag 26 januari 2012

Tillflyktsställe

Åh så skönt med torsdag, det innebär att jag är ledig imorgon!!! Det är en riktig lyx att få vara ledig med barnen varje fredag, jag hoppas kunna vara det året ut. Vi har haft turen att våra sjuklingar har fått vara med sin farmor några dagar den här veckan så att vi har kunnat jobba, men imorgon tar jag mina "vattkoppebarn" och åker till stugan. Vi köpte stugan på sensommaren förra året och vi är jättenöjda, det tar ca 45 min att åka dit så det är alldeles lagom om man känner att man vill åka dit över helgen bara. Det är absolut ingen lyxstuga och det är ingen sjötomt men det tar inte lång tid att gå till sjön. Något gammalt torp är det inte heller, som jag drömt om, men det var något med den här platsen som verkligen tilltalade mig. Det är så skönt att ha ett tillflyktsställe som jag brukar kalla det :), jag har bestämt mig för att i stugan ska jag "bara vara" och njuta och umgås med familjen. Egentligen ska det ju kunna vara så hemma också men det är så mycket lättare när jag kommer dit. Det är en hel del att göra invändigt med målning och så för det ser ut som en skokartong, med bara brun väv på väggarna, men med vit färg så kommer det att bli bra! Fast vi tar det lugnt när vi är där och fixar och donar bara när vi känner för det.


Så här på vintern är det väldigt kallt när man kommer till stugan
så det är skönt att behålla mössa och jacka på ett tag :)


Vinterbild vid sjön.



Sommarbild vid sjön.
















Vi fick med alla inventarier till stugan, vilket var toppen, men åh vad jag är sugen på att fixa en del nytt, men men ekonomin måste ju tillåta det också så det får bli steg för steg :).



Gillade de här taklamporna, jag tror de skulle göra sig bra i stugan :)
Bild från http://www.mio.se/

Den här lampan föll mig också i smaken :).
Bild från http://www.mio.se/

 Nej nu kommer maken och frågar om det inte är dags att lägga barnen och det har han rätt i. Go´kväll!

Kram Jennifer

4 kommentarer:

  1. Hej
    Vad härligt att vara ledig fredagar det är jag oxå:)
    härligt med en stuga ....
    ha det så gott kram
    sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst är det skönt, det förlänger helgen mycket tycker jag, även att det bara är en dag :). Ha det bra du med! Kram

      Radera
  2. Halloj

    Det är ljuvligt att ha ett ställe där man har ro att "bara" bo. Här i vårt tillfälliga boende springer barn ut o in, med o utan skor. Vi har målat på väggarna o ungarna älskar griffelfärgen på köksluckorna :)

    Kram

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!