lördag 5 juli 2014

"Superfrön"

Ännu en underbar sommardag fick vi idag! 

Det går åt rätt håll med mitt knä. Jag har kunnat börja köra rehabövningar, men känner att det kommer att dröja innan jag vågar belasta knät ordentligt igen. Fast idag så kände jag bara att jag var tvungen att få känna svetten rinna lite så jag lindade knät ordentligt och så testade jag att köra lite på crosstrainern. Och vet ni vad, det gick bra! Jag körde helt utan motstånd och eftersom jag höll knät lite böjt hela tiden och det inte är någon risk för att man ska vrida det åt sidled så kändes det helt ok och det var bra gött att känna svetten rinna :). Sedan så får jag tänka till och hitta på styrkeövningar som inte belastar knät för mycket. Chins och pull-ups funkar utmärkt och likaså armhävningar och dips. Men när det kommer till sit-ups som jag tänkte att jag självklart skulle fixa så kände jag att det gick ju inte alls att göra sådana klassiska med fötterna i golvet. Det gjorde för ont i knät, så det fick bli sådana med fötterna upp i luften eller på en stol då gick det bra. Känns lite trixigt att hitta på variernade överkroppsövningar här hemma. Vill ju inte bara köra samma hela tiden :).





Ni som kikar in här vet ju att jag oftast äter gröt till frukost och det är perfekt att blanda i de heta chiafröna i den. Jag har glömt bort dessa frön ett tag men så stod det om dem i senaste numret av iFORM och då kom jag på att det vara dags att börja blanda i det i gröten igen.

Hittade följande info om dessa "superfrön" på Aftonbladet.se:


  • Chiafrön innehåller lika mycket protein som nötkött, ungefär 20%. Proteinet är också komplett, alla essentiella aminosyror finns med.
  • 100 g chiafrön innehåller 19 g alfa-linolensyra, omega 3-familjens moderfettsyra, vilket är åtta gånger så mycket som i lax.
  • Fröna är rika på antioxidanter.
  • Två matskedar frön ger dig inte bara mer än dubbelt så mycket järn som finns i 100 g spenat, du får också i dig ordentligt med magnesium, fosfor och mangan.
  • En matsked frön ger dig mer kalcium än en deciliter mjölk.
  • Fröna innehåller fiber som bildar en gel i tarmarna, vilket gör att näringen i maten tas upp långsammare.


Det är fortfarande sjuka barn här hemma. Både lilltsöen och äldste grabben har feber och halsont. Lider med grabben som missade fotbollscupen. Men om en vecka håller vi tummarna för att han är helt frisk för då ska de iväg på Gothia cup. 


Lite spel ute på gräsmattan har ändå orkats med av lilltösen.



Poolen är på plats, men nu måste den rengöras och fyllas med vatten. Snälla svärfar har hjälpt oss att fixa med trallen.

Jag var så galet sötsugen på eftermiddagen så det fick bli en rabarberpaj. Och det fick även sjuklingarna i sig.


Vår lillgosse älskar basket, vi har dock ingen basketkorg. Men idag så ville han spela och jag fick rota lite här hemma och fixa en sorts korg till honom. Inte den snyggaste men den funakde riktigt bra :).


Man tager vad man haver, eller hur? en träbalk och en hink fick förvandlas till basketkorg. Så nu har här spelats basket, till och med vår febriga lilltös var med ett tag.

Maken kom hem från sin segelresa i Kroatien i eftermiddags så han fick lägga barnen och jag sitter och njuter av ett glas bubbel på altanen med musik från Peace & Love i bakgrunden :).





Men nu är det snart dags att bänka sig i soffan och hålla tummarna för att Holland vinner fotbollsmatchen.

Ha det gott!

Kram Jennifer

5 kommentarer:

  1. Smart idé med hink som basketkorg tycker jag :-) som förälder gäller det att va påhittig. Skönt å ha kommit igång med lite varierande träning även om löpningen får vänta (dumma knä) Sen håller jag tummarna för att son och dotter snart är helt friska igen.
    Kram på dig!!

    SvaraRadera
  2. Härligt att knät är bättre och att du kan träna lite annat nu :)

    Hoppas barnen piggnar på sig snabbt så ni kan njuta fullt ut av sommaren.

    Ha en bra söndag!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  3. Chiafrön borde man äta. Får kolla i affären nästa gång. Älskar också rabarberpaj. Ha en bra kväll! Kram Stina

    SvaraRadera
  4. Skönt att det går åt rätt håll med ditt knä, men jag förstår din frustration över att du måste hitta nya övningar att göra.
    De där chiafröna borde jag nog kolla upp, lät ju som kanonbra frön.
    Hoppas att dottern och sonen mår bättre idag.
    Här är träningsvärken svår efter benpasset med sonen i fredags...
    Kram

    SvaraRadera
  5. Så tråkigt att dom är sjuka nu när det är så härligt ute! Tråkigt med cupen men hoppas att han blir frisk till Gothia cup!!!

    Skit med knät då :-(

    men va?? fick du inte följa med till Kroatien ;-) det ser ju så otroligt vackert ut där...

    Jag testade chiapulver ett tag, smakade skit!!! men fröna kanske är bättre...

    Härliga dagar gör att datan/blogg kommer i efterhand, men jag kikar in här...

    Krya på barnen

    Kram Sandra

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!