måndag 3 september 2012

Inte harmonisk

Kikar in lite snabbt för jag måste sätta mig och jobba, känns inte roligt men jag ska hålla i en kurs imorgon och känner mig inte riktigt klar så det får väl bli kvällsjobb.

Jag känner mig inte harmonisk för tillfället, jag stressar upp mig och tycker mest att allt är jobbigt. Helgen i Värmland var fantastisk och jag önskar att jag kunde fått bibehålla den känslan längre. Jag vet att jag själv styr mina tankar och att jag kan kan vända tankarna bort från stress och se saker ur andra perspektiv, men just nu verkar jag ha kört fast. 

Inte känns det bättre av att jag glömmer saker, igår glömde jag till och med bort att vi var bjudna på min fina systerdotters kalas så de fick ringa efter oss. Ja ja, alla glömmer vi väl saker ibland, men det är olikt mig att glömma något sådant.

Njuter lite av bilder från helgen.


Vatten gör mig lugn, att bara sitta och titta på det och höra lite kluckande.


Korvgrillning vid sjön.


Att få gå i naturen är så rogivande och att få titta på allt vackert.

"Det bästa vapnet mot stress är vår förmåga att välja en tanke framför en annan." William James


Nej, nu gäller det att plocka fram jobbgrejorna och sätta fart.

Må så gott alla fina!

Kram Jennifer

11 kommentarer:

 1. Naturen är verkligen läkande! Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Du, det låter inte skitbra om jag skall vara brutalt ärlig. Det känns som om du måste försöka bryta den onda cirkeln omedelbums.

  Det som min doktor säger är roten till det onda det är när vi ställer på tok för höga krav på oss själva. Det är ingen annan som gör det, utan bara vi... Det kan vara lätt att tänka att det bara handlar om tvätt, städ, ungar, jobb osv, men han menar att det mer handlar om allt vi vill prestera vad vi tror är för vår egen skull. Vi vill upptäcka världen, lära oss nya saker hela tiden, utveckla oss själva och dessutom få vardagens ekorrhjul att snurra utan friktion. När vi egentligen bara borde stanna upp och njuta av nuet ;)

  Andas och bara försök bryta denna negativa banan, för du är värd att känna lugn!

  Kramar i massor!
  /Anna  SvaraRadera
 3. Usch då. Så lätt att hamna där, men sååå viktigt att försöka bryta. Men det är inte så lätt att fokusera på det viktiga i livet om man inte definierar det för sig själv. Ibland skriver jag ner de fem saker som är viktigast på en postitlapp, och sätter den på min mobilbaksida. Kan låta simpelt. Men det funkar för mig! kramar till dig fina!

  SvaraRadera
 4. Det där lät inte bra, försök allt du kan att bryta det negativa!

  Visst är naturen läkande...lugn och ro...sådan tur att vi ha den:)

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 5. Det låter inget bra. Var rädd om dig. Det ÄR en intensiv period nu. Skolstarter, aktiviteter som drar igång, föräldrarmöten, nystartade projekt på jobbet eller vad det nu kan vara. Kram

  SvaraRadera
 6. Ta hand om dig och ta bort de måsten som du kan göra dig av med!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej fina du! Känner igen mig. Ibland blir det bara så här. Stressen finns där. Lätt att glömma saker när det känns som det är mycket på gång.

  Hoppas du kan bryta tankebanorna och koppla av också!

  KRAM!

  SvaraRadera
 8. Ta hand om dig! Låter inte bra det där med stress och höga krav. Lycka till med kursen, kommer säkerligen gå jätte bra!:)
  Kram

  SvaraRadera
 9. Som vanligt tror nej vet jag att du kommer klara detta galant, sluta ställ så höga krav på dig själv så ska du se att stressen oxå minskar. Den är inte bra fråga mig jag vet, den gör saker med kroppen som man inte vill uppleva. Andas va här och nu så ska du se att allt blir bra :)
  //Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Bilderna från Värmland förmedlar verkligen frid. Det är den känslan man ska försöka plocka fram när man känner sig helt inringad av stress och det är inte ett dugg lätt. Ja, jag känner igen mig i mycket du skriver som jag jag kände mig för några år sen.
  Fridens liljor önskar jag dig. Kram!

  SvaraRadera
 11. Det där känner vi alla igen oss i tror jag. Det är en fas, det kommer gå över och bli bättre. Tror man måste igenom det ibland, kanske någon slags förändring behövs och det är det du känner av? Lyssna inåt. Och gör mysiga och roliga saker under tiden:) kram Caroline

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!