fredag 31 juli 2015

Så plumsar han rätt ner i vattnet

Efter att ha flängt runt lite så känns det skönt med lugna dagar i stugan. Igår hade vi mamma, pappa och min yngsta lillasyster här på lite grillning, vi fick en riktigt trevlig kväll.
Idag har det varit en solig och varm dag och så gött att kunna sitta ute och äta frukost. Det har inte riktigt varit väder för det sedan vi kom hem från vår campingsemester. Efter lunchen kom kidsen in med rabarber och tyckte att vi skulle göra paj, inte mig emot ;).
På eftermiddagen drog vi på oss stövlar och gick ut för att leta efter lite kantareller. Vi gick in i skogen men den blev tät så snabbt så vi hade svårt att ta oss fram utan riva sönder oss på alla grenar. Men några kantareller hittade vi allt. Vi bestämde oss för att gå ut ur skogen och gå mot ett grillställe vid sjön där man brukar kunna hitta lite kantareller. Kidsen ville såklart ta sig ut på flytbryggan och när lillgossen sen ska ta sig i land igen så plumsar han rätt ner i vattnet och blir genomblöt. Som tur var hade lilltösen tights med shorts över så han fick låna hennes shorts. Men att gå hela vägen hem i dyblöta stövlar var inget alternativ så han fick "skjuts" av mig på min rygg tillbaka till stugan. Vi hittade i alla fall lite fler kantareller vid sjön så som förrätt till middagen idag blev det knäckebröd med smörstekta kantareller, rackarns gott.

Snart dags att krypa ner i sängen och läsa lite.

Ha det bra!

Kram Jennifer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack fina för din kommentar!