fredag 26 juni 2015

Verkar ju funka

Äntligen fredag! Så himla skönt med ett par dagars ledighet. Nu är det bara två veckor kvar sen blir det semester!

Lilltösen har den här veckan gått på Show- och scenskola. Hon har stormtrivts och tyckte det var så ledsamt att det var sista dagen idag. De avslutade med en show och oj så skoj att få titta på alla duktiga barn. Beundransvärt hur mycket de har lärt sig på en vecka och beundransvärt vilka fina ungdomar som tagit hand om barnen.


Glass och krabbelurer har det bland annat blivit till mellis under veckan. Inte så nyttigt, jag vet, men de har hållt igång bra så då tycker jag inte det är någon fara. Och nya ansiktsmålningar har det blivit varje dag :).

Lillgossen har fått gå på fritids för han var inte intresserad av att gå på någon Showskola. Men han har haft det riktigt bra, de har varit på utflykter, bakat, haft filmmys och gjort massa skoj.

Igår drog Dalecarlia Cup igång här i staden. Och grabben och hans fotbollslag är med, det känns konstigt för det här är sista året som han får vara med, nästa år är de för stora. Måste försöka få någon av de små kidsen att börja spela så att vi har någon att titta på nästa år också ;). Jag har varit på Dalecarlia Cup varje år ända sedan jag var riktigt liten.
Mitt knä är det sisådär med. Jag får ont så fort jag springer. Men att cykla funkar. Jag har ju ingen riktigt bra cykel att "träningscykla" på så jag har kört inne på motionscykeln. Men när det varit soliga fina kvällar så har det känts så himla tråkigt att sitta inne. Så en kväll tänkte jag, strunt samma i vad det är för cykel, så tog jag makens gamla cykel och gav mig ut på en runda. Och gud så underbart det var att få susa fram, känna pulsen och andetagen öka och benmusklerna jobba, känna vinden vina och solstrålarna i ansiktet. Tänk att en sådan grej som att få träna utomhus kan göra att man känner sig så lycklig. Det här med cykel verkar ju funka med mitt knä, tjoho! Visst känner jag av det lite och jag får inte stå och cykla och jag ska köra med så låg belastning som möjligt. Nu håller jag på och letar efter en racercykel/cyclocross (jag är för feg för att cykla i skogen så någon mountainbike blir det inte). Men jag tycker de är lite dyra så jag håller utkik på Blocket.
Nu känns det skönt att få ta fredagkväll och bara slappa i soffan. Imorgon blir det fotboll igen direkt på morgonen.

Ha en härlig helg!

Kram Jennifer

5 kommentarer:

 1. Ja det här med att cykla på sommaren är kanon. Hade däremot väldigt ont i rumpan efter premiärturen som grannen drog ut mig på... 2,5 mil!! ;-)
  Här blir det också en hel del onyttigheter som slinker ner. Men det hör ju sommaren till att äta fika, äta glass och få amerikanska pannkakor till lunch ;-)
  Kram på dig och hoppas du hittar en passande cykel på blocket.

  SvaraRadera
 2. Vad jobbigt med ett ont knä! Har haft samma problem själv ett tag men nu är det borta! Du skulle prova en kombination av MSM kräm och heatlotion, riktigt bra! Många med olika problem som tennisarmbåge o likn tycker detta funkar bra. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Trist med ont i knäna. För ca 10år sen hade jag själv problem å köpte mig en beg racercykel och började cykla istället, och efter ngt år så kunde jag börja med löpningen igen förutsatt att jag varvade det med cyklingen, men idag e det mest löpning å lite mindre cykel, men knäna har hållt. :-) kramizz å lycka till med letandet av cykel/ Laila

  SvaraRadera
 4. Full rulle:)! Hoppas två veckorna svischar förbi snabbt! Och att vädret hinner bli fint till semestern!

  SvaraRadera
 5. Vad kul att det anordnas såna saker på sommarlovet. Kram.

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!