tisdag 21 maj 2013

Glutenfritt

Vilken helg vi hade, det kändes som sommar och semester :). Dopet var jättefint och det gick hur bra som helst. 

Medan syrran och hennes sambo var iväg och förberedde för dopet på lördagförmiddagen så stack vi iväg till Alsters herrgård. Vi var där första gången förra sommaren och det är så fint där, jag skulle kunna strosa runt och fota hur länge som helst. Men nu var jag ju inte ensam där så det blev inte så mycket fotande.



En liten promenad ner till Bäverdalen blev det, det är ju bara så härligt med all grönska.





Så vackert med vattnet, det kändes nästan lite tropiskt när vi gick där :).






En god kopp kaffe blev det för mig och glass till de övriga.


På eftermiddagen så var det då dags för dopet. Det var en jättefin kyrka, alldeles lagom stor och det var perfekt längd på dopet så kidsen hann inte ledsna ur.


Min goa lillgosse ville så klart ha sina nya Blixten-foppisar på sig så det fick väl funka bra som "finskor" ;).



Att stå still och lyssna på prästen var väl inte det allra roligaste men han skötte sig så fint, huvudpersonen för dagen.


En massa gott dopfika fick vi i oss också. Lilltösen lyckades få i sig tre bullar, inte undra på att hon inte orkade äta någon middag ;).


Lite träning under min "bloggsemester" har jag såklart fått till. I söndagskväll, blev det lyktstolpeintervaller och igår blev det en lugn löprunda. Magen har inte riktigt varit med mig, jag har tack och lov inte haft så ont men däremot så har jag fått lov att rusa på toaletten efteråt. Jag har därför nu tänkt att jag ska testa att äta glutenfritt en period för att se om det kan hjälpa. Jag började i måndags och för en brödälskare som jag är så känns det redan jobbigt att jag inte kan äta mitt favoritbröd och då har det bara gått två dagar, få se hur det här ska gå. Om det är någon som har något bra recept på glutenfritt bröd eller något gott färdigbakat glutenfritt bröd så tar jag gärna emot tips :).



Hittade denna fina dikt att skriva på dopkortet.



Imorgon ska jag ta tag i och läsa ikapp hos er men ikväll blir det filmmys med maken och äldste grabben. Lite godis blir det också och då fick jag ju tänka mig för för det finns ju faktiskt gluten i godis också. Men det gick riktigt bra, nästan alla mina favoriter var glutenfria :).

Må toppen!

Kram Jennifer

13 kommentarer:

  1. Vilket mysigt ställe ni spenderade fm på (en alldeles lagom stig hihi)
    Vilken goding, tycker hans finskor var ett bra val ;-)
    Min yogalärare säger att vitt mjöl är rena kokainet för kroppen-hmmm!!! Jag äääälskar också bröd! Nu äter jag sällan bara vitt bröd...Men det är ju bra att du testar dig fram och ser hur kroppen reagerar!
    Nu har jag läst kettlebell svaret ;-) det skulle vara kul att testa... Jag har hantlar hemma och vissa övningar är de för lätta andra tunga...

    Kramar Sandara

    SvaraRadera
  2. Löparmage kanske? Har du läst om det? Vad mysigt ni verkar haft det!! Glutenfritt har jag ingen erfarenhet av men Fia längre ner på gatan äter väl glutenfritt tror jag! Kram

    SvaraRadera
  3. Mysiga bildet - det är ändå mysigt med dop!
    Min treåriga dotter är glutenintolerant så jag har ganska mycket erfarenhet, dock inte så mycket av att baka bröd själv (blir så kletigt) men vanlig mat.
    Många är ju känsliga mot gluten men ett tips ändå.. Be vårdcentralen ta ett enkelt blodprov för att kolla om du har anlag för gluten, har du det behöver man göra en magundersökning för att fastställa diagnos men blodprovet är ändå en bra indikation! Och gör du det, se till att ha ätit gluten innan provet för annars är ju risken att det inte visar nåt - om du inte utsatt dig för det du ev. är känslig mot!

    Kram Sara

    SvaraRadera
  4. Vilket underbart ställe - Bäverdalen. Jag skulle bara vilja slänga mig ner bland alla vitsippor och titta upp i den blå himlen. Och hoppas på att inga obehagliga ormar kom slingrande.

    Rackarns vad jobbigt med din mage. Kan du inte göra ett sånt där glutentest? Eller det har du redan gjort?
    Kram

    SvaraRadera
  5. Mysigt med dop och vilket mysigt ställe du visar bilder från.
    Hoppas verkligen att det blir bättre med glutenfritt även om det blir krångligt innan du är van. Jobbigt att ha ont i magen så där.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Sicken tur att ditt favoritgodis var glutenfritt får kanske väga upp för brödet ;)

    Vilka fina bilder och tårtan var superfin! Klart man kan ha Blixten skor på dop! :)

    SvaraRadera
  7. Vilka vackra bildet från er helg, det syns att ni har njutit. Kram

    SvaraRadera
  8. Underbara bilder, vad duktig du är.
    Instämmer med Saras råd gällande gluten.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Vilket härligt ställe och vilka fina bilder!
    Hoppas inte det är gluten! jag har också en konstig mage. Men är efter många år diagnostiserad gallsalts malabsorption. Maten är helt enkelt för snabb genom tarmarna..
    Kram Helena

    SvaraRadera
  10. Underbart ställe ni varit på och skönt att dopen inte är så segdragna i kyrkan längre med tanke på att många småbarn oftast är med. Tyvärr har jag inga tips på glutenfria bröd men det går säkert att googla fram ;) hoppas det ordnar sig med magen iaf ;)

    Kram Ullis

    SvaraRadera
  11. Å vad mysigt, fina bilder. Glutenfritt är tyvärr väldigt svårt att få till bra. Kram.

    SvaraRadera
  12. Jag är inte så bra på glutefria recept... Men pannkakor på rismjöl är supergott!! :)

    SvaraRadera
  13. Vilken fin blogg du har! Får man fråga vilket program du använder eller hur du gör för att få ihop flera bilder så fint? Kram från Monica

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!