lördag 27 februari 2016

"Jag gjorde en 360"

Oj vilken dag vi har haft! Slalom och strålande sol, det kan liksom inte bli bättre. Men vi var inte direkt ensamma vid Romme Alpin. Vi åkte dit till kl 9 när liftarna öppnar och det var redan då väldigt fullt på parkeringen. Jag tyckte dock inte att det märktes så väl i backarna men lillgossen tyckte det var oerhört jobbigt att stå i liftköerna, det blev en del gnäll.


Och jag trodde nästan att det bara skulle bli ett åk. Lillgossen gjorde en rejäl vurpa det första han gjorde, så tårarna sprutade. Och han brukar kunna vara så att om det händer något sådant så vill han inte mer. Men nu torkade han tårarna ställde sig på benen, drog på skidorna och åkte vidare, sa lite stolt "jag gjorde en 360" :).


Det var lite kortare kö till knappliftarna så ibland blev det till att åka dem. Lillgossen brukar fixa knappen galant men jag vet inte, idag ramlade han två gånger och höll på och ramla ner i ett rejält dike, han hängde sig kvar på kanten. 


Det är fantastiskt att se hur kidsen utvecklas. Det blir inte att vi åker slalom så ofta, men ändå så blir de så duktiga och idag lossnade det rejält för lillgossen och han svänger riktigt bra. Lilltösen hon vill ha fart och svänger inte särskilt mycket (hon har dock kontroll och kan svänga och bromsa vid behov :)). Men lillgossen är lite mer försiktig och vill inte gärna att det ska gå för fort. Han säger att de gröna backarna är löjliga, men det är ändå de backarna han vill åka :).

Och tänk, nu värmer solen så där gött. Det var så varmt så vi var tvugna att ta av oss jackorna när vi fikade i solen. 

Efter en dag i backen så blev det bara slappande hemma. Lilltösen fick hit en kompis som sover över och vi körde förstås mellomys. Nu ligger de uppe och ska sova, hör lite tisslande och tasslande men hoppas att de snart somnar. Maken är i stugan med kompisar så jag sitter nu själv i soffan och slötittar lite på Hobbit, men det blir snart till att krypa ner i sängen.

Ha det gott!

Kram Jennifer

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag! Precis som det ska vara på vårvintern :). Visst är det häftigt att se hur barnen utvecklas och lär dig saker snabbt.

  Hoppas att resten av helgen blir lika solig! Stort tack för senast <3

  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Så härligt det verkar. Jag skulle också vilja prova på slalom, eller skidåkning över huvud taget. Längd tror jag att jag skulle gilla. Kram.

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder Jennifer och vilken härlig solig dag i backen ni fick. Härligt! Och så kul att se när barnen utvecklas och tar de där avgörande stegen. Det är en ynnest att få vara med på den resan. :)

  Ta hand om varandra!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!