onsdag 20 januari 2016

Det är något som inte stämmer

Jaha, vab idag igen då (maken är på tjänsteresa). Lillgossen åkte på en rejäl influensa tror jag. Han har haft skyhög feber och var sängliggandes (eller snarare soffliggandes) precis hela dagen igår. 
Men idag har i alla fall febern gått ner lite, men hans mage mår inget vidare, stackaren. Lilltösen som klagar över halsont får vara hemma hon också, känns onödigt att skicka iväg henne när hon inte mår riktigt bra och vi är hemma. Dagen började bra, vi har ätit frukost i lugn och ro och softat i soffan, jag med bok och tidningar och kidsen har kollat serier på Netflix.


Men sen kom jag på att jag skulle passa på att göra lite anmälnigar av föräldradagar på Försäkringskassan. Och jag lyckas så klart göra fel och det går inte att ändra. Sådant gör mig vansinnig och mitt braiga humör försvinner och stackars kidsen råkar illa ut. Jag bara snäser till svar när de frågar något. Stackars lilltösen som hade börjat baka och behövde hjälp, fick spydiga svar när hon frågade om hjälp. Och nu sitter jag här och skämms, fy, varför reagerar jag så där?!?! Jag måste skärpa mig och inte bli galen så fort det krånglar lite. Jag kanske ska tala om att jag har lugnat mig och bett kidsen om ursäkt och förklarat att det inte är de som har gjort något fel utan det var jag som betedde mig illa. Nu är det bara att hoppas att Försäkringskassan kan hjälpa mig när de ringer upp så att jag inte får något mer utbrott ;).

Jag har lånat Martina Haags "Det är något som inte stämmer" till surfplattan. 


Bild från Piratförlag
Jag började läsa den imorse och jag tycker den är riktigt bra så jag gissar att jag kommer läsa klart den ikväll (den är inte så lång och väldigt lättläst). Det är en bok som handlar om att bli sviken av sin allra käraste, hur illa det kan få en att må, hur det kan få en att tappa tron på livet och sig själv. Hon skriver så bra och även att det är allvarligt så finns det ändå humor med. Ja, jag längtar tills jag får slå mig ner i soffan med boken igen. Kanske väntar jag inte till ikväll, kanske får kidsen titta på en film på eftermiddagen så att jag kan fortsätta läsa. De är ju ändå krassliga och behöver vila mycket ;).

Själv hade jag tänkt köra ett träningspass här hemma innan lunch, men jag har blivit rosslig i halsen så jag gör nog bäst i att inte köra någon styrketräning idag. Vill inte på något sätt åka på influensa. Kanske kan det bli en promenad/joggingrunda ikväll istället om äldste grabben blir hemma, annars får det bli lätt trampande på cykeln.

Ha det gott!

Kram Jennifer

2 kommentarer:

 1. Mycket som går nu både på förskolan och i skolan. Min son var magsjuk förra helgen :-(
  Hoppas ni snart är pigga och på benen igen alla tre :-)
  Ska nog kika på den där boken.
  Trevlig helg.
  Kram.

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!