tisdag 29 december 2015

Fixa med strumpor, dra upp byxor....

Julen är över för den här gången. Vi har en haft en bra jul, lugn och skön. Det var första julen utan käre storebror, utan vår fina tomte. Det kändes märkligt och såklart ledsamt, men som tur är är vi en stor familj och vi har varandra och på något sätt så tror jag ändå att brorsan fanns där med oss. Och en tomte, det kom det i alla fall. En av mina fina småbröder tog den rollen och gjorde det så bra, tack snälla du för att du fixade det! 




I vanliga fall brukar vi vara med min familj på julafton, makens mamma och syskon på juldagen och makens pappa på annandagen. Men det här året var makens pappa nere hos sin dotter i Norrköping vilket innebar att vi inte hade något inplanerat på annandagen. Då passade vi på att ge oss iväg på en liten skogsutflykt. 


Efter flertalet stopp för att fixa med strumpor, dra upp byxor och klia sig så kom vi i alla fall tillslut fram till skogen. Där det blev korvgrillning och lekar, Harmamman är en favorit på det stället vi var på och så fick jag och maken lära oss baklängeskurragömma.


På annandags-kvällen var maken på O´Learys och tittade på fotboll, äldste grabben var med mina brorsor och tittade på Liverpoolmatchen och hade tevespelskväll. Jag och kidsen myste ner oss i soffan och tittade på Modig.




Lilltösen fick nya skridskor i julklapp så de var vi ju tvungna att testa. Hon älskar att åka skridskor och har önskat sig konståkningsskridskor länge och äntligen fick hon ett par : ). Hon är duktig att åka. Lillgossen vet jag inte riktigt vad jag ska säga om, han går väl mer skridskor än åker, men som mamma tycker jag såklart att han är superduktig. Och jag får helt och hållet ta på mig att det är som det är, för vi har väl typ åkt skridskor fyra gånger med honom. Själv känner jag mig lite som Bambi på hal is när jag får på mig ett par skridskor. Jag tar mig ju framåt utan problem men jag skulle så gärna vilja kunna bromsa sådär snyggt och åka sådär häftigt som hockeyspelare gör, men jag har inte liksom inte tiden, eller tar mig inte tiden, till att lära mig det. Men jag vill och hoppas att vi kommer att åka mer skridskor den här vintern så att både jag och lillgossen får träna mer. 





Den 27:de så var det bordshockeyturnering som gällde här hemma, en tradition som startades förra året. Det här året blev det dock lite manfall men de som kunde vara med verkade i alla fall ha skoj.

Igår var det middag hos vänner och lite planering inför en resa som vi vill göra. Vi är sugna på att åka till Florida. Jag hoppas verkligen att vi kan få till det, för det vore riktigt skoj.

Min dryga förkylning ger sig inte, den har snarare tagit om och jag har halsont igen och ont i bihålorna. Det innebär att jag har fått tagit det riktigt lugnt med träningen. Jag gjorde nog bort mig lite och körde igång för tidigt. Så under julen har det bara blivit promenader för min del. Jag blir så less, men det är bara att gilla läget. Det är i alla fall bara förkylning. Och nu är lillgossen sjuk med hög feber och hosta så det känns ganska bra att vi beslutade oss för att bara ta det lugnt under nyår och inte göra något annat än att fixa lite god middag och bara ha det mysigt tillsammans.


Så vackert att det i alla fall kommit lite vitt på marken. Nu håller jag tummarna för att det snart kommer mycket mer. Jag ska ju åka halvvasan och behöver verkligen få till träning på längdskidor.


 Jaha, det var vår jul och några mellandagar. Jag är så tacksam att jag haft möjligheten att vara ledig och fått vara med nära och kära. Nästa år har jag inte möjlighet att vara föräldraledig så då blir det inte lika lätt att vara ledig, de där semsterdagarna räcker ju liksom inte riktigt till alla lov, men det ska jag inte tänka på nu utan nu ska jag bara njuta av att jag kunnat vara ledig så mycket under det här jullovet. Jag behöver bara jobba den 4 och 5 januari och det känns så skönt!

Ha det toppen!

Kram Jennifer

3 kommentarer:

  1. Låter som ni haft en jätteskön och fin helg. :-)Skridskor är ju bara så kul, vi åkte mycket när barnen var små men nu åker de till ishallen själva m kompisar om de vill åka. :-)kramizz å ha en fortsatt skön ledighet/Laila

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder från en härlig helg !!
    Tittar förbi för att önska dig ett riktigt
    ❤ Gott Nytt år finaste ❤
    Kram Sanna

    SvaraRadera
  3. Julen kom så fort...
    Vilka mysiga traditioner ni har och jag tror precis som du att dom nära som inte är bland oss längre ändå är med, så din bror hade nog stenkoll på tomten som kom <3

    Dom lär sig fort att åka skridskor dom små.. Vänta bara du sen spenderar du lika många timmar som mig i ishallar runt om i Sverige ;-)

    Wow Florida låter häftigt...

    Man hamnar lätt i ledighetskoma, det är bara att njuta, jag har inte heller tagit mig till
    Gymet, promenader och familjeliv och ledighet har fått gå
    Före...
    Tråkigt att förkylningen inte ger sig :-(

    Önskar dig och familjen en riktig mysig nyårsafton

    Gott Nytt År
    Kramar Sandra

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!