tisdag 29 mars 2016

Totalvägrade

Jaha, då var påsken över. Vi har haft en riktigt bra påskhelg. Skärtorsdagen blev det jobb som vanligt, hade en plan att gå hem tidigare men tiden sprang iväg och inte kom jag hem något tidigare. Lillgossen följde med en kompis hem från skolan och så gick de på minidisco tillsammans. Lilltösen stack också hem till en kompis sen och de gick även de på disco. Ca 40 min innan discot slutade ringde telefonen. Det var lilltösen som ringde och sa att lillgossen hade så ont i magen och ville hem, han ville inte ringa själv. Det känns så skönt att de har varandra och tar hand om och hjälper varandra.

På långfredagen kom flera av mina syskon hit på våffellunch och äggmålning. 



Efter äggmålning blev det äggpickning. En mycket allvarlig och viktig tävling som jag tyvärr inte vann ;).

På påskaftonen körde jag och de små kidsen, ett medelpass på Friskis. Lillgossen ledsnade tyvärr ur redan efter ca 15 min och totalvägrade att vara med mer. Han är envis den gossen, har han bestämt sig för något så är det så, det går liksom inte att lirka med honom. Men lilltösen kämpade på hela passet.

Sen blev det till att fira påskafton och fira en av mina småsystrar och pappas födelsedag hos mamma och pappa. En massa gott blev det.

Mat, tårta och godis, bus och lek och trötta barn. Småsystrarna hade ordnat en rolig skattjakt till kidsen.

Min tanke var att vi skulle åka slalom på påskdagen. Men både jag och kidsen kände oss krassliga och förkylda så vi hoppade över det. Men vi orkade i alla fall titta på grabbens fotbollsmatch. Det var riktigt skönt ute i solen.


Sen, lite pensionärsvarning, så spelade vi Bingolotto på kvällen. Både lillgossen och äldste grabben fick bingo, inga högvinster direkt, men fyra Sverigelotter har vi att hämta ut. Bättre än ingenting :).

Igår kände jag mig riktigt krasslig. Men det var soligt ute så jag kände att jag ville göra något ute ändå. Så vi tog oss en liten cykeltur i skogen. 


Lite äventyrligt att behöva ta sig över en bäck. Här klarade sig alla från att bli blöta i alla fall ;).


Det blev väl inte den bästa turen. Lilltösen gnällde typ från början att det var sååååå jobbigt att cykla (nu förstår jag henne dock, då hennes cykel är hur tung som helst, måste fixa en annan). När vi sedan stannat för lite lek och fika och hon blivit på bättre humör så går hon på is och trampar rakt igenom och blir dyblöt om båda fötterna. På väg hem sen så cyklar grannpojken, som var med oss, rakt ner i ett vattenfyllt dike och blir genomblöt. Som tur var gjorde han inte illa sig men det blev en liten chock att hamna i så kallt vatten.

Jag känner mig fortfarande krasslig idag. Så himla typiskt eftersom jag tagit ledigt tisdag och onsdag för att kunna hitta på något skoj med kidsen. Kidsen är också lite småkrassliga så idag tar vi en riktigt lugn hemmadag så hoppas jag att vi är piggare imorgon.

Ha det!

Kram Jennifer


4 kommentarer:

  1. Vilka mysiga påskdagar ni fick Jennifer. Mysigt att vara tillsammans och ha det gott. Trist att känna sig krasslig dock så jag hoppas att ni alla mår bättre nu. Krya på er!

    Sköt om dig!

    Kram Lotta (som har en ny blogg)

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni känner er piggare nu och kan njuta ordentligt av helgen. Jadu, det är minsann inte lätt att lirka med envisa barn ;-)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Låter som ni haft en helt fantastisk påsk. Hoppas ni känner er bättre nu. Kram

    SvaraRadera
  4. ÅÅÅ vad jag älskar påsken och jag precis som du skulle vara ledig och bara vara och deckade ihop totalt så typiskt, precis som om kroppen vet om att "aha nu ska hon vara ledig" då ska hon bli sjuk!
    Ser ut att ha varit en skön påsk, tänk att halva April snart är gjord det är ju galet

    Kram Sandra

    SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!