måndag 16 november 2015

Otroligt tacksam

Helgen rusade förbi, och det blev en riktigt bra sådan. Men vad gjorde vi då? Ibland känns det som när måndagen är över har jag helt glömt bort vad vi egentligen gjorde under helgen :). 

Kidsen vaknade tidigt på lördagen så vi passade på att ta en mysmorgon i soffan. De fick spela tv-spel och jag låg och läste.
Jag läser en bok av Lucy Dillon, "100 omistliga ting" som jag har lånat som e-bok från bibblan. Jag gillar Lucy Dillons böcker, de är lättlästa och lättsamma tycker jag och det passar mig. 
Sen gick jag in på Aftonbladet och fick se om den otäcka händelsen i Paris och den mysiga känslan jag först hade försvann. Det gav mig magont, varför ska vi människor vara så grymma mot varandra?!?!

Efter att ha haft en slapparmorgon så tog jag, maken och grannen oss en liten joggingrunda. Kidsen fick cykla med, så "dumpade" vi dem i en lekpark och sprang ett varv runt den lilla byn medan de lekte, alldeles perfekt :).

På kvällen var vi sen bjudna till fina vänner på god mat och så körde vi discobowling. En kanonkväll med andra ord. Ja förutom att jag inte vann i bowlingen förstås ;). Efter det hemska som händer här i världen så är jag bara så otroligt tacksam att jag bor där jag bor och har det så bra.


På söndagen var det dags för lillgossens barnkalas. Det var sju livfulla grabbar som kom hit. Lillgossen vill inte ha för stora kalas så det var alldeles lagom. Tror inte jag hade pallat att ha fler livfulla killar här ;). Lillgossen var väldigt nöjd efteråt och det är alltid lika skönt efter ett kalas. Både jag och maken pustade ut och sa "skönt att det är avklarat".

Och på söndagar så är det simskola för lillgossen. De första gångerna gick det hur bra som helst och han tyckte det var riktigt skoj. Men nu är det inte lika kul längre och jag får släpa med honom. Han gråter och säger att han inte vill gå. Jag frågar varför och får till svar "jag kommer drunkna". Jag svarar att det kommer han såklart inte göra för simläraren är ju med hela tiden i vattnet, men han drunknar ändå säger han och "jag är helt värdelös". Jag peppar och säger att han är jätteduktig och modig och att jag inte skulle klara det han gör. Och det är faktiskt sanning, de övar nämligen bara på crawl. De ska ha huvudet under vattnet så mycket de bara kan och crawla fram och tillbaka i bassängen. Jag kan förstå att han känner det som att han ska drunkna, jag hade känt likadant. Jag lyckades i alla fall få dit honom och han är så modig och duktig tycker jag. Sen är jag lite skeptisk till upplägget på lektionerna, känns som att de skulle kunna variera sig lite mer och göra lite olika saker med dem. Men de har säkert en bra tanke med att de gör som de gör. 

Ett gympass fick jag till igår kväll innan det var dags för Bron, åh vad jag gillar den serien, men jag lider så med Saga just nu.

Snart dags för Sverige quizen, lite pensionärsvarning jag vet.

Ha det gott!

Kram Jennifer

2 kommentarer:

 1. Crawla... ja då hade jag nog också gråtit och sagt att jag inte ville gå dit ;-) Vill ju knappt doppa huvudet. Tur vi alla är olika.
  Känner som du när det gäller allt som händer i världen. Glad att jag bor där jag gör. Bodde i Stockholm tidigare och även om jag verkligen hoppas att de låter Stockholm vara, så finns det alltid en liten oro.
  Hoppas du får en fin helg. Kram.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du hinner med en hel del på helgerna men jag håller med man liksom går i ett ibland utan att tänka ;-)
  Skönt med små kalas, jag ska strax iväg med lille N på barnkalas, det är i en lokal så jag undrar hur många barn som är bjudna, hjälp!
  Usch jag avskyr simhallar... Hoppas att det blir bättre för honom!
  Ja världen är hemsk... Magont och usch känsla

  Ha en fin lördag
  Kram Sandra

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!