söndag 1 maj 2016

Grand Canyon

Oj oj, det har varit en tuff vecka. Varslet på 165 tjänstemän på SSAB i Borlänge är nu verklighet och genomfört. Hela 167 personer får gå, tror det är ungefär var fjärde tjänsteman som förlorar sitt jobb. Det här har nog varit min tuffaste vecka någonsin på jobbet. Tack och lov får jag vara kvar, jag får dock byta tjänst. En tjänst som jag haft tidigare och inte självmant skulle välja igen, men jag är oerhört tacksam att jag får vara kvar. Nu gäller det att blicka framåt och göra det bästa av situationen. Och jag hoppas att det här hjälper till så att SSAB kommer att få fortsätta tillverka stål under många år till. 

Nu lämnar vi det jobbiga och så får det bli mer bilder från vår resa till USA. Vi hyrde som sagt bil och gav oss ut på vägarna. Första dagen blev det en trip till Grand Canyon. Och efter att bara ha åkt en kort bit från Las Vegas så blir vi alla helt fascinerade av miljön runt om oss. Bara berg och sand överallt, så himla häftigt (ser inte märkvärdigt ut på bilden men jag lovar att det var häftigt).Ibland var vi bara tvugna att stanna kliva ur bilen och titta oss omkring. Men när Anette börjar prata om ormhål i marken var jag snabbt tillbaka till bilen ;).Många kaktusar fanns det :).Var tvugna att stanna till och tanka och fråga efter lite vägbeskrivning. Och man blir lite snopen att se att de finns butiker där man kan köpa guns and jewelry.
Så blev vi såklart hungriga på vägen, det var ca 4 1/2 timmars bilfärd från Las Vegas till Grand Canyon. Vi hade kollat upp lite dåligt i förväg hur vi skulle åka och vad det fanns för ställen att stanna på. Men vi hittade ett riktigt bra matställe längs Route 66.Och åker man bil med mig så behövs det också tas kisspauser.


Alltså det ser precis ut som i filmer, det är typ ingenting, och ibland dyker det upp någon bensinmack och bar mitt ute i ingenstans. Och ibland ser man små samhällen med skjul och fallfärdiga villavagnar.

Till slut så nådde vi vårt mål, Grand Canyon. Så mäktigt, så häftigt! Det går inte att återge med ord eller bilder, man måste uppleva det själv.

Tyvärr hann vi inte gå hela vägen ner då vi kom fram lite sent. Det var 12 km att gå för att ta sig ner och sedan samma väg upp så det skulle vi behövt en heldag för att klara. Jag är väldigt höjdrädd, så det var en ren pina början att gå nerför, jag slickade bergsväggarna kan jag lova. I början var det darriga ben och tårarna var nära. Men jag låter inte min rädsla hindra mig från att gå neråt, efter en stund kändes det lite bättre.
Jag blev såklart kissnödig när vi gick, hade ingen aning om det fanns någon slags toalett någonstans på vägen. Så jag fick utmana min höjdrädsla ännu mer och klättra upp till några buskar och kissa :).


Sen åkte vi till olika utsiktsplatser och såg mer av detta mäktiga.Sen blev det en lång väg tillbaka till Las Vegas i mörkret. Det var en helt otrolig upplevelse och jag är så glad och tacksam att jag fått uppleva det. Dagen efter blev det en trip till Death Valley, men det skriver jag om en annan dag.

Ha det gott!

Kram Jennifer

4 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig resa!! Vill se mer bilder :).

  Skönt att du fick behålla jobbet. Jag lovar att det kommer bli bra även om det kanske inte var det du tänk från början.

  Ha en bra vecka!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig resa, en sån upplevelse!
  Skönt att du får behålla jobbet. Vilken stressande situation. Kram.

  SvaraRadera
 3. Wow vilka häftiga bilder och vilken upplevelse :-)
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 4. Wow! Vilken resa och vilka bilder Jennifer! :) Jag kan bara tänka mig hur mäktigt det måste ha varit att stå där och blicka ut över detta fantastiska landskap. Och heja dig som utmanade din rädsla för höjder. Sådant är tufft. Bra jobbat! :)
  Tråkigt och tufft med uppsägningar på jobbet. Det är så många människor vars liv blir kaos av ett sådant besked. Skönt att höra att du får stanna kvar om än på en annan plats än du skulle önska. Jag hoppas att det ska bli bra för dig och dina arbetskamrater.

  Ta hand om dig Jennifer!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack fina för din kommentar!