fredag 30 maj 2014

En bok i min smak

Denna fredag blev en riktigt regnig fredag. Vi har hållt oss inne precis hela dagen och bara haft myspys. Ritat, spelat Nintendo, tittat på film, bakat och ätit rabarberpaj, spelat spel, tränat och så har jag läst ut en bok som jag verkligen gillade. Jag läste "En kvinnas hjärta" av Agneta Sjödin, en bok i min smak och jag tyckte det fanns mycket tänkvärt i den. 





Här slappas det i soffan nu men snart blir det nog sängen.

Ha en fortsatt fin helg!

Kram Jennifer 

torsdag 29 maj 2014

Äntligen har det gått åtta veckor

Det är väl bara fantastiskt skönt med kortveckor! Underbart med en extra ledig dag med sina bästa.

Idag masade jag mig ur sängen tidigt och körde ett rejält träningspass. 1000-meters intervaller på löpbandet och sedan tung styrka. Känslan i kroppen efter ett sådant pass är bara så skön :).





Efter träning blev det god frukost, bästa målet på dagen enligt mig. Lite senare blev det en trip till Kupolen. Äntligen har det gått åtta veckor sedan lilltösen tog hål i öronen och äntligen skulle hon få köpa sig nya örhängen. Och när vi ändå var på Kupolen tyckte vi att det var lika bra att käka lunch där :). Sen blev det till att packa bilen och dra till stugan.






Som sagt, en nöjd lilltös.


Nu ser jag tacksamt fram emot tre lediga dagar. Vi ska bara njuta och ha det riktigt bra.

Ha det riktigt bra!

Kram Jennifer 

tisdag 27 maj 2014

Tandvärk

Gahhhh, jag har sådan tandvärk. En av visdomständerna som bråkar och smärtan går upp i bihålorna. Kan ju säga att det inte påverkar humöret på bästa sättet. 


Det får bli lite fler Köln-bilder.


Mycket fint att titta på och mycket god mat :).






Det var en väldigt promenadvänlig stad. Och vi promenerade till en fantastisk fin Botanisk trädgård. Det kommer garanterat att komma fler bilder därifrån.



Nu är det dags att krypa ner i sängen, tanken är att starta morgondagen med ett träningspass, så klockan är ställd på 04.50.






Ha det!

Kram Jennifer



måndag 26 maj 2014

Blodomloppet

Alltså det blir lite glest mellan inläggen nu, tiden finns inte riktigt. 

Idag var det dags för Blodomloppet. Jag sprang bara 5 km eftersom de andra i laget skulle göra det och jag kan inte säga att jag är nöjd. Men å andra sidan är jag aldrig nöjd med mina tider när jag springer. Jag är så långsam fast att jag tränar och tränar. Men jag får se det som så att jag är inte snabb men uthållig. Jag vet att jag klarar i alla fall att springa långt, jag vet att jag fixar 3 mil även om går långsamt. Men nu jäklar ska jag köra mer intervaller, längre intervaller. Jag måste lära mig att springa med känslan att det är skitdrygt och ändå veta att jag fixar det. Jag vill ju bli snabbare och inte hålla samma tempo på korta pass som på långa pass.



Så galet mycket folk, första kilometern var det nästan gångfart. Det bubblade lite svordomar inom mig, men jag lyckades hålla dem inombords i alla fall ;). 



Jag har inte hunnit gå igenom bilderna från Köln riktigt. Men några kommer här. Det känns som att det blev mest foton på Kölnerdomen. Det är nog den mest fascinerande byggnad jag någonsin sett. Så stor, så vacker, för varje gång man tittade på den så upptäckte man något nytt. Ja, den var riktigt mäktig. 













Fler bilder kommer allt eftersom jag hinner gå igenom dem. Jag gillade verkligen Köln, det var en riktigt fin stad och det kändes nästan som att vi var i en stad längre söderut.


Men nu är det dags att krypa ner i sängen och hoppas på en god natts sömn. Jag har sovit galet dåligt i några nätter och vaknar av att svetten dryper om mig.

Ha det toppen!

Kram Jennifer

fredag 23 maj 2014

Hur härligt det än är

Hej hopp! Kikar in en liten kortis, vi är hemma igen efter riktigt härliga dagar i Köln. Det är en otroligt vacker stad och det fanns så mycket fint att titta på. Jag har inte hunnit föra över några bilder från kameran till datorn än, men jag visar en instagrambild med mobilfoton.



Det kommer garanterat att komma fler foton från Köln när jag hunnit med att få över dem till datorn och kollat igenom dem :).



Hur härligt det än är att vara iväg på resa så är det allt bra gött att komma hem och få krama om sina bästa igen.


Nu är det snart dags att göra iordning grillen.

Önskar er en riktigt trevlig helg!


"Eftersom du är levande är allt möjligt." ~Tich Nhat Hanh




Kram Jennifer


söndag 18 maj 2014

Så tror jag att jag kommer att gilla den

Nu är väskorna packade och barnen är lämnade hos mamma och pappa (knäpp som jag är så saknar jag dem redan fast det bara gått ett par timmar). Imorgon bär det av till Köln, det ska bli riktigt skoj att få se den staden. Maken och hans kollega ska jobba lite men vi fruar har hela dagarna till att göra precis vad vi vill. Ingen av oss är särskilt intresserad av shopping utan vi vill se saker och av de bilder jag sett från staden så tor jag att jag kommer att gilla den.

Och hörni vilket väder vi har haft denna helg, fantastiskt! I lördags hängde vi med kompisar till stallet och tittade på deras ridlektion. Det var riktigt skoj och nog blir jag sugen på att rida och inte bara jag, lilltsöen vill nu ställa sig i kö för att börja rida.



Full fart mot hästarna!
Lillgossen var lite skeptisk först men efter en stund vågade han också klappa lite.


Ingen höjdarkvalitet på bilderna, de är tagna med telefonen.
Hästarna var så fina och det var riktigt roligt att se kompisens barn rida, de var så duktiga.



Och är det soligt och fint så måste man ju bara grilla, så det blev gott grillat till middag även på lördagen.






Det känns som att det går trögt med träningen nu. Kroppen känns tung och svag, när jag tar i så är det som att kroppen inte lyder mig riktigt. Men så är det väl ibland, det går lite upp och ner. Dagens pass fick bli Functional training-dvd:n.







Men nu börjar det bli dags att krypa ner i sängen, det blir till att kliva upp tidigt imorgon.




Hittade den här på FB idag och tycker det är väldigt tänkvärda saker.
 Det jag verkligen behöver jobba med är regel nummer 5, SLUTA TÄNK SÅ MYCKET!



Ha det toppen!

Kram Jennifer

fredag 16 maj 2014

Äntligen

En skön fredag går mot sitt slut. Idag kom äntligen värmen och solen tillbaka hit till oss. Startade med en morgonjogg. Idag testade jag att springa lite på asfalt, försöker undvika det annars på grund av min hälsporre. Och nej, det var ingen höjdare, det gick bra när jag sprang men efteråt har jag haft ont. Så nu är det mycket strech och massage under foten som gäller.


Vacker morgon, nu börjar det bli riktigt grönt även här i Dalarna :).



Det blev en cykeltur till skolan. Så skönt att inte ha bråttom och kunna ta sig skolan i lugn och ro.



Efter lämning i skolan var det dags för utvecklingssamtal på dagis. Alltid roligt med sådana samtal när man får höra en massa positiva saker om sina barn, man blir varm i mammahjärtat. 



Lite fredagshandling behövs ju alltid, så efter utvecklingssamtalet blev det en tur till affären. Och vi hamnade mitt i ett kalas, affären firade 10 år och det bjöds på gräddtårta. Gissa om det var en nöjd gosse?!


Sen har lillgossen lekt med grannpojken i princip hela dagen. Det är så roligt att höra deras bus, stoj och diskussioner.



Jag hämtade hem en lilltös som inte var på topp. Hon hade lite feber och var snorig, men lite mellis på gräset gav lite extra energi ändå.




Och äntligen var det riktigt varmt och skönt så att det var riktigt gött att sitta ute på altanen och njuta av ett glas bubbel och äta grillad hamburgare till middag.






I helgen blir det till att förbereda inför nästa veckas resa. På måndag sticker jag och maken till Köln tillsammans med en kollega till maken och hans fru. Ska bli riktigt skoj och så skönt med lite semester. Lite flygrädsla känner jag dock och särskilt nu när vi båda åker och vi inte har barnen med oss. Jag får liksom lite småångest, tänk om något händer?!? Hua, nej sådana tankar får man liksom försöka få bort.


"Jag följer fyra normer: bemöt det, acceptera det, hantera det, släpp det." ~ Sheng Yen


Jag hoppas att ni får en riktigt fin helg!

Kram Jennifer

onsdag 14 maj 2014

Därför fick det bli soffan

Trött, frusen och öronvärk. Därför fick det bli soffan efter skogslek och nattning av kidsen.

En kopp te, skorpor och nya tidningar, det är gött det.


"Vila och var tacksam." ~ William     Wordsworth

Ha det!

Kram Jennifer 




tisdag 13 maj 2014

Håller tummarna

Nu är det bokat. En campingplats på First Camp Tylösand. Äntligen är det bestämt att vi i sommar åker ner och hälsar på brorsan som pluggar i Halmstad. Och nu håller jag tummarna för en regnfri vecka när vi är där för vi ska nämligen bo i tält :). Kidsen är stormförtjusta.


(Bild från Jysks hemsida.)
Ett sådant här tält ska vi skaffa oss, tror vi kommer få det supermysigt.


Igår var lilltösen på sin första friidrottsträning. Det hoppades höjdhopp, kastades boll och sprintades. Hon tyckte det var riktigt roligt och det var så kul att stå och titta på alla duktiga barn.




I och med träningen blev det sen nattning av barnen och jag lyckades somna och när jag vaknade var jag så galet trött så det blev ingen träning för mig då. Det innebar att jag fick kliva upp i ottan idag och köra en joggingrunda och lite löpskolning. Fy tusan vad tungt det gick, men skönt efteråt. 





Och ikväll hade jag lite mer energi än igår så jag stack iväg på ett spinningpass. Det var ett grymt bra pass och det kändes kanon i kroppen :).

Men nu börjar ögonen åka ihop, dags att sova.

Ha det toppen!

Kram Jennifer 





söndag 11 maj 2014

Känner mig glad

Söndagkväll och jag sitter trött och lite mör i kroppen efter kvällens gympass, en skön känsla. Det har varit en bra helg, men den hade gärna fått vara lite längre :). 



Glömde ju bilderna från vårt IKEA-besök i fredags i förra inlägget så de kommer här. lillgossen tyckte faktiskt att det vra riktigt roligt och det var jag som fick tjata på honom om att gå vidare. Han ville gärna stanna på diverse ställen och dricka lite kaffe och provsitta diverse soffor och fåtöljer :). 


Igår så blev det lite skottnig av grus, snacka om att det var jobbigt. Svetten rann och det blev ett bra träningspass, jag var helt slut när jag sedan gav mig ut på en joggingrunda. 



Vi har tagit bort en stubbe från enorm gran och vi fick ett stort hål i marken. Tanken är att vi ska ha en grusplätt där så att vi kan ha poolen där på sommrarna.


På lördag eftermiddag var lilltösen på kalas hos en kille i hennes klass. Som hon har gått och längtat. Hon är lite förjust i honom och hon har gått runt med inbjudningskortet som hade en bild på honom och nu har hon klippt ut bilden och satt upp den på kylskåpet, såååå gulligt.

Och sedan blev det en trevlig middag hos bästa Linda. Kidsen fick leka och vi mammor fick lite tid till att snacka "strunt". Alltid lika skoj att ses och jag hoppas att vi får till det lite oftare, blir så lätt att jag inte gör sådana saker när liver rusar på.



Idag tog vi oss en lugn och skön morgon. Vi gick länge i pyjamas och det blev spel och pysslande. Sen var det dags för fotboll, äldste grabben hade match mot Sirius. Så kul att se dem spela idag för de kämpade verkligen på, det räckte inte hela vägen till vinst, det blev oavgjort.


Det känns som att det har varit mycket nu på slutet och tiden räcker inte till riktigt men efter den här helgen så känner jag mig ändå harmonisk och jag känner mig glad och fylld av tacksamhet över allt det fina i mitt liv. Jag måste bli bättre på att tänka till och vara nöjd och se allt det bra som finns runt om mig och helt enkelt vara tacksam över det. 

Nu ska jag ta surfplattan och titta på finalen i Mästarnas mästare. Ha det gott!

Kram Jennifer

fredag 9 maj 2014

Riktigt gott faktiskt

Hej hopp! Kikar in en liten kortis för att önska er en fin helg. Idag har jag och lillgossen haft en skön ledig dag. Det blev en tripp till IKEA, blev bara småsaker shoppade och så passade vi på att äta lunch där också. Köttbullar till gossen och lax till mig, riktigt gott faktiskt :).

När vi hämtat lilltösen stack vi hem och bakade lite chokladbollar, är det fredag så ska man väl ha sig lite godsaker.







Min häl bråkar lite med mig så nu har jag fått vila några dagar från löpning. Så imorse blev det ett pass på spinningcykeln, en härlig känsla när svetten dryper om en. Jag var bra nära att ligga kvar i sängen men till slut så tog jag mig upp och iväg :).

Men nu blir det soffmys!

Kram Jennifer

torsdag 8 maj 2014

Blir det så att jag måste välja

Oj, oj, oj, tiden springer iväg för mig. Att sitta vid datorn har liksom inte prioriterats det minsta de senaste dagarna. Nej, blir det så att jag måste välja mellan att träna eller sitta vid datorn på kvällen så blir det självklart träning :).

Igår körde skogsleken igång igen. Trots kyla och regn så hade jag riktigt nöjda kids med mig därifrån. 


Det där med karta var lite svårt men han fixade det toppenbra och förstod precis åt vilket håll han skulle.



Det satt fint med saft och smörgås efteråt. Lilltösen har blivit så stor så hon kom med i gruppen Skärmsmygarna och fick gå iväg till ett annat ställe. Hon var riktigt stolt efteråt :).


Men nu ni börjar det bli dags att krypa ner i sängen så att jag orkar upp och köra ett pass imorgon bitti. 

Ha det!

Kram Jennifer 

söndag 4 maj 2014

Möhippa

Vilken helg, jag har haft superkul. Vi har haft möhippa för vår syster som bor i Karlstad. Hon trodde att två av våra småsystrar skulle komma och hälsa på henne. Hon skulle hämta upp dem på tågstationen men när hon kom dit så var det inte bara två systrar som stod där, utan vi var fyra systrar, en svägerska och några kopisar. Snacka om att hon blev överraskad!






Hon fick ett antal uppdrag att utföra på stan. Jag har inte frågat henne om jag får visa några foton på henne här så kanske återkommer jag med bilder från hennes uppdrag. Måste säga att hon var riktigt tuff och utförde allt med bravur. 

Efter lunch och uppdrag stack vi ut till Chaos event för femkamp. Det var sumobrottning, blinde man, gladiatorkamp, paintballduell och stafett. Så himla roligt, det är verkligen sådant jag gillar och syrran är lika som jag så hon uppskattade det :).



Vi var nog alla lite nervösa inför duellen, men efteråt fick vi blodad tand och hade gärna kört mer :).



Mina favoriter blev sumobrottningen och gladiatorkampen, galet skoj!
Efter stafetten så blev det lite blodvite, mitt lag var inte så duktiga på att gå tillsammans med långa brädor på fötterna och föll pladask ner på gruset :). 



På kvällen blev det god middag och trevligheter hemma hos en av hennes vänner. Kvällen/natten avslutades med att den blivande bruden somnade sött på kökssoffan. 

Känner mig fylld av tacksamhet över att ha så goa systrar och en så go svägerska och att kunna få uppleva sådan här helger tillsammans med er! Men nu är jag galet trött så nu blir det sängen.

Ha det bra!

Kram Jennifer

fredag 2 maj 2014

Det var välbehövligt

Tjolahopp, fredagen går mot sitt slut. Började dagen med en joggingrunda i Bergebo, kallt var det men riktigt vackert. Det värsta med att springa till Bergebo är att det är bara uppför dit så jag blir ju så galet trött på en gång. Men den vändan jag körde så får jag nerför efter ett tag så jag kan vila upp mig lite och sedan när jag vänder tillbaka så blir det en massa uppför igen men sedan hemåt så är det härlig nerförslöpning :).


Var tvungen att ta en kisspaus och då blev det ett foto också :).



Så frukost i lugn och ro innan det var dags att sätta fart på dagen. Jag hade en del grejer att ordna med och maken hade fullt upp ute då vi äntligen fick hjälp med att ta bort vår enorma stubbe efter granen som vi hade som blåste omkull för ett par år sedan. 


Ett besök hos frisören var en av de grejer jag hade att fixa med. Så himla skönt, det var nog ca 10 månader sedan jag klippte mig sist så det var välbehövligt. Och så måste jag ju säga att det var himla skönt att få ryggmassage samtidigt som jag fick håret tvättat, perfekt med en sådan stol, hade kunnat suttit kvar länge :).



Men nu ni, är det dags att krypa ner i sängen, imorgon har jag något roligt att se fram emot!

Ha det bra!

Kram Jennifer


torsdag 1 maj 2014

Så ska det väl inte vara

Här som jag hade fått riktiga sommarkänslor. Så kommer sista april och går över till maj och då kommer det snö, så ska det väl inte vara?!? Nog för att jag gillar snö, men inte i maj. Men som tur var så blev det en solig dag idag så nu är snön borta. Men igår kväll var det riktigt ruggväder så vi firade Valborg helt och hållet inomhus. Ingen var särskilt sugen på att ge sig ut, men trevligt det hade vi.



Inte skoj att titta ut och se det här. Som tur är så har jag lite vitsippor i fönstret som påminner om att det faktiskt är vår ;).



Idag blev det en hemmadag, maken fixade lite ute och jag körde lite städning här inne. Kidsen har haft skoj med kompisar och bara slappat här hemma.



De fick för sig att de skulle måla sig som gladiatorer så det fick lov att bli ett bad sedan :).


Jag stack iväg till gymmet på eftermiddagen och körde ett pass. Marklyft, bänkpress, knäböj och axelpress är de övningar som vi fokuserar mest på. Men vi kör även chins, pull-ups, dips och magövningar när tid finns och idag hann vi med även det. Kroppen fick sig en rejäl omgång, så skönt.

Men nu blir det filmmys i soffan med äldste grabben.

Ha det gott!

Kram Jennifer