lördag 22 februari 2014

Gud så skönt

Nu är det nästan färdigpackat, imorgon drar vi till Sälen! Gud så skönt det ska bli med extra ledighet, och så himla skoj med semester i fjällen. Jag har inte varit där på vintern sedan jag var liten. Kidsen längtar efter att få åka slalom. De har bara åkt en enda gång och det var i slutet på förra vintersäsongen. Jag velade länge om jag skulle åka med dem eftersom maken inte åker slalom och det kan vara lite bökigt att åka själv med två små. Men de tyckte att det var superkul så det är klart att vi ska åka mer! 




Jag har varit usel på att kika in hos er alla fina, på grund av tidsbrist. Och veckan som kommer kommer jag att vara lika dålig för då kommer det inte bli mycket tid i bloggvärlden, kanske skriver jag i alla fall något inlägg från telefonen, vi får se. 

Nu är det snart dags att bänka sig inför andra åket i slalomen, håller tummarna hårt för de svenska herrarna.

Ha det toppenbra!

Kram Jennifer

torsdag 20 februari 2014

Syndar

Nu har jag och lillgossen tagit sportlov, tjohoooo!!! Nu får sakerna på jobbet vara, nu ska jag släppa det. Jag tar nya tag när jag är tillbaka, ingenting blir bättre av att jag jagar upp mig. 




Alltså det här med att vara krasslig och inte kunna träna är inte bra för mig. Jag har så galet svårt att stå emot godsaker då. Jag syndar med choklad ikväll och igår blev det lösgodis till Mia på Grötö. Skärpning på mig, nu får det vara nog! Att äta godis på helgen godkänner jag men jag kan ju inte hålla på att äta det var och varannan kväll.

Stackars lilltösen har fortfarande öronvärk så imorgon blir det till att ringa doktorn. 

Men nu ska här skrivas listor över vad som ska fixas och packas inför Sälenresan.

Ha det bra!

Kram Jennifer 

onsdag 19 februari 2014

Andas lite

Tack goa, underbara ni för krya-hälsningarna! De värmer ska ni veta.

Natten till idag hade vi en liten tös med öronvärk här så hon fick stanna hemma med mig idag. Och då ville såklart inte lillgossen gå till dagis så han fick också vara hemma. Inte blir det den bästa vilan för en annan men jag har känt mig piggare idag, så det var gött att få ha dem hos mig. 



Vi ser ju inte allt för pigga ut :). Men nu är jag feberfri så imorgon blir det jobb. Blir till att ta med nässprayen för mina bihålor är inte att leka med just nu. Det blir bara en dags jobb för sedan tar jag sportlov. Kan säga att det inte var lägligt att bli sjuk nu, känner mig lite smått tokstressad (om man nu kan vara smått tokstressad, lät ju lite knäppt ;)) över allt på jobbet i och med att jag ska vara ledig en vecka. Men, det är som det är, jag löser det på något sätt, det vet jag. Men jag önskar den där lilla klumpen i magen kan försvinna.


 

Jag plockade fram ett gammalt nummer av min favorittidning, Blossom magazine, idag. Åh, vad jag saknar den, tycker den var fantastiskt bra. Jag läste om andning, och det var passande nu när jag känner som jag gör. När jag blir stressad så andas jag ju knappt, andningen är högt upp i bröstet. Jag måste verkligen träna på att få ned den i magen.




Jaha, ska väl ta och andas lite och sedan sova :).

Må så gott!

Kram Jennifer 



tisdag 18 februari 2014

Kraxig

Äsch, vad tusan, idag blev det till att stanna hemma från jobbet. Hostig, kraxig och lite febrig, jag borde nog ha varit hemma igår också. Men jag vill ju inte vara sjuk, gillar det inte! Men nu är det som det är och lika bra att lyssna på kroppen.


En frukost fylld med vitaminer.


Det är soligt och fint ute och jag ligger i soffan och längtar ut. Så gläds jag åt att det blev så härligt väder eftersom lillgossen skulle på skogsutflykt med dagis och lilltösen skulle på utflykt med skolan. Och hade jag varit frisk så hade jag ju jobbat och i alla fall inte hunnit med att vara ute solen.





Och jag får väl säga som så att det är tur att det är OS, finns i alla fall något att titta på. Åh vad jag höll på slalomtjejerna, men attans, det gick ju inte vägen.





Ja, ett antal koppar med ingefärsthé blir det idag. 



Laddade ner senaste numret av iFORM på surfplattan och läste en intressant sak, i alla fall lite uppiggande nu när jag inte kan träna något ;).


Från tidningen iFORM.

Vad säger ni om det, det lät bra va? Men oj vad hatar att inte kunna träna och det är så där med mig att när jag inte kan träna så blir jag än mer sugen på att köra stenhårda träningspass. Men nu är det vila som gäller så att kroppen får återhämta sig riktigt. Jag vill absolut vara helt frisk till nästa vecka för då är det sportlov och vi ska till Sälen.

Må så gott!

Kram Jennifer

söndag 16 februari 2014

Vilka prestationer

Jamen, vilka prestationer vi har fått se i OS. Jag fattar inte, de är helt grymma de där skidåkarna. Det är oerhört jobbigt för nerverna med OS, vågar ju knappt titta ibland, hoppar, skriker och har gåshud över hela kroppen. Men det har ju gått fantastiskt bra hittills och jag är otroligt fascinerad över prestationerna.




Det har varit en lugn helg här hos oss. Jag hade vilodag från träning igår och hade tänkt köra ett core/spin-pass idag. Men redan igår kände jag av halsen och idag var det ännu värre, ont i hals och bröst, så ingen träning för mig och det suger vill jag lova. Jag tycker jag har varit nog förkyld den här vintersäsongen, jag vill inte mer nu!!! 

Ja ja, det blir till att hålla sig lugn och vila så kommer jag snart vara på banan igen.

Hoppas ni har haft en fin helg och får en bra start på nya veckan!

Kram Jennifer 

fredag 14 februari 2014

Riktig vinter

Ja men det här blev en dag helt i min smak. Startar med ett tränigspass på gymmet, sedan kommer jag hem och får en jättefin Alla hjärtans dag-present från lilltösen som hon gjort i skolan.




Det blev frukost i lugn och ro och sedan bar det iväg till Gyllbergen med skidorna i bilen. Och tänka sig, jag som inte trodde att det skulle vara så snöigt och vackert som sist jag var där. Men när vi kommer dit så är det som att komma till riktig vinter, så underbart!




Skidåkning, korvgrillning, chokladbollsrace och goa vänner, det kan inte bli bättre :). Ja, lite grin och gnäll blev det varje gång lillgossen ramlade, men det är sådant man får ta.

Nu blir det mys i soffan och Fångarna på fortet. 

Ha det!

Kram Jennifer

torsdag 13 februari 2014

Nu har vi tagit helg

Det blev inte många dagar på jobbet den här veckan. Nu har vi tagit helg, tjoho!
Imorgon har vi tagit ledigt åt lilltösen för vi har planerat in skidåkning i vackra Gyllbergen.




Det är nog inte fullt så mycket snö där nu som på bilden. Men det brukar vara kallare där uppe så jag hoppas att det är en hel del snö trots mildvädret vi har haft så länge nu. Jag känner mig tacksam att vi har så vackra omgivningar nära inpå oss.

Nu är det dags för Studio Sotji :).

Ha en riktigt fin fredag!

Kram Jennifer 

onsdag 12 februari 2014

Dans fusion

Det blev VAB idag också, men idag var lillgossen feberfri så imorgon blir det jobb och dagis igen.
  

Ett antal Beyblade-matcher körde vi idag, förlust varje gång för mig :(.


Jag har gått och varit lite smånervös hela dagen. Jag bestämde med en kompis att vi skulle testa Dans Fusion på Friskis och Svettis på kvällen. Det var ju galet länge sedan jag gick på liknande pass. När jag var yngre så gick jag mycket på aerobics och step up, men nu känns det liksom som att kroppen har stelnat till på något vis och den där taktkänslan vet jag inte om den finns kvar på samma sätt. Men vi bokade in oss på passet så då var det ju vara att pallra sig dit. Hade nästan lite ont i magen när jag åkte iväg och jag var tvungen att nervöskissa när jag kom fram.  




När vi går in i salen så ser jag ett gäng tjejer som går i grabbens klass, då blir jag ju ännu mer nervös. Jag menar han ska ju inte behöva skämmas i skolan imorgon ;). Men vet ni vad, det var ju kanonskoj!!! när vi väl kommit igång så släppte nervositeten och det var bara att köra på. Inte hängde jag med på riktigt allt och att vicka på höfterna gick väl sisådär, men inte hade jag då tappat allt från förr. Det här blir det fler gånger. 
Det var inte det jobbigaste passet, men nog steg pulsen och svettig blev jag. Och jag tror att jag kan ta i bättre nästa gång, första gången blir det aldrig riktigt max eftersom man inte riktigt vet vad som kommer. 

Efter träningen blev det soffan och Mia på Grötö, gud vad jag gillar det programmet :). Men nu är det dags att sussa. 

Sov gott!

Kram Jennifer 

tisdag 11 februari 2014

Boosta sin hjärna

Jaha jag gör ett nytt försök idag. Jag tänkte igår skriva om att boosta sin hjärna, men det råkade komma lite strul ilska emellan ;). Jag läste på ingenjörskarriär igår om 6 enkla sätt att boosta sin hjärna på och jag tänkte at jag skulle dela med mig av de tipsen:


  • Blunda- Stäng ögonen när du utför en vardaglig syssla som bäddar sängen eller häller upp ett glas vatten. Det är ett enkelt sätt att skärpa dina sinnen och ditt minne enligt Ron White.
  • Dansa- När du dansar produceras ett protein som hjälper hjärncellerna att kommunicera mer effektivt. Området i hjärnan där gott omdöme sitter aktiveras och hjärtat pumpar snabbare, vilket ger mer syre och näringsämnen till hjärnan enligt proffesor Gary Small.
  • Byt hand- Flytta musen, gaffeln eller tandborsten till din andra hand, hjärnan måste då ansträngas för saker som närapå är en refelx för den vana handen. När man använder den handen man inte är van med måste man aktivera många olika delar av hjärnan menar proffesor Allen Sils.
  • Spela pingis- Pingis är den ultimata sporten för hjärnan. Det höga tempot kräver att spelaren reagerar blixtsnabbt och perfekt koordination av ögga och rörelse. Detta säger hjärnforskaren Daniel Amen.
  • Shoppa- Shopping är ett sätt att boosta hjärnan enligt Gary Small. Det är en såväl fysisk som mental aktivitet. "Du går, du interagerar med andra människor och du räknar, vilket aktiverar olika delar av hjärnan" säger Gary.
  • Jonglera- jonglering får din hjärna att växa visar en tysk studie.

Det här tyckte jag lät som roliga tips för att boosta hjärnan. Tycker oftast att man får höra att man ska lösa korsord, sudoko och liknande saker för att trimma hjärnan, men jag gillar inget av det så det här lät mycket bättre :).

lillgossen är fortfarande sjuk och idag var det min tur att vabba. Lilltösen hade väääääldigt ont i huvudet sa hon, så hon var tvungen att stanna hemma hon också. Jag tror nog inte att det var så farligt men hon ville nog gärna vara hemma med oss.


Sjuklingen fick önska mat till lunchen och han bestämde sig för våfflor.


Det var varken mig eller lilltösen emot att äta våfflor, jag tycker det är riktigt gott.

Det blev en lugn och skön dag, ja förutom nervositeten och den höga pulsen när vi tittade på sprint-tävlingen i OS. Det är ju sa galet spännande och jag hoppar skriker där framför teven. Äldste grabben brukar säga till mig "du vet att de inte hör dig va?", men jag kan inte hålla tyst. Tänk vad galet duktiga de är allihop.

Snart ska grabben skjutsas till fotbollsträning sedan blir det ett kb-pass för mig här hemma. Det blir ett pass som innehåller en styrkedel och en konditionsdel.

Ha en skön kväll!

Kram Jennifer

måndag 10 februari 2014

Slå ur mig vreden

Pust, stånk, stön, nu ska jag försöka lugna ner mig. Skulle anmäla föräldrapenning på Försäkringskassan och försökte logga in med mitt Bank id, men vilket lösen jag än försökte med så gick det inte. Jaha, troligen har jag glömt bort mitt lösen. Går in på bankens sida för att spärra och beställa nytt, men det går inte, jag försöker ett antal gånger men det går åt skogen och ilskan bubblar inom mig. Jag hatar när saker och ting inte fungerar. Maken säger lungt att jag får väl vänta och prova imorgon istället, men jag har svårt för sådant, jag vill ju fixa det på en gång!!! Tillslut fick jag till ett mobilt BankId och kunde fixa allt via telefonen. Men jag har fortfarande en massa vrede inom mig. Jag vet att det är onödigt att slösa energi på sådana saker och jag tränar på att inte göra det, men idag lyckades jag inte för fem öre ;). Tror jag skulle må gott av ett box-pass nu och slå ur mig vreden, kanske ska ta och skaffa mig en boxsäck som jag kan avreagera mig på :).



Längtar efter soliga härliga vinterdagar.



Ursäkta mitt gnälliga inlägg, det här blev inte alls som jag tänkt mig. Hade tänkt skriva om något helt annat idag, men jag kom liksom av mig. Så det får jag skriva om imorgon istället. Imorgon blir det vab för min del, maken var hemma idag med lillgossen som har hög feber. Jag sov bredvid honom natten till idag och han var varm som en kamin den stackars lille gossen.





Ha det gott!

Kram Jennifer



söndag 9 februari 2014

Solen tittade fram en liten stund

Söndagkväll, helgen går mot sitt slut. Vi har en haft en lugn och skön helg i stugan, liksom bara varit, inga planer, inga tider att passa förutom lite os-tvtider ;).


Får väl säga att jag hittat en fördel med värmen och det är att det gick att bygga snögubbar, hela familjen avbildades :). Men om det fortsätter att vara så här varmt så smälter de snart bort, så nu hoppas jag på lite mer kyla så att de får stå kvar.





Ja trots att vantar och annat blev dyblöta så hade de en rolig stund ute och det var faktiskt till och med så att solen tittade fram en liten stund. Det har vi inte varit bortskämda med nu på slutet.






Äldste grabben hade träning idag så han och jag åkte lite före de andra och medan han tränade så tänkte jag ta mig en lugn och skön joggingrunda. Jag gav mig iväg ut i regnvädret och lugnt gick det men det blev inget lätt och skönt pass. Jag lyckades hitta vägar som var fruktansvärt moddiga så det gick hur tungt som helst, det blev jobbiga 10 km, men skönt efteråt ändå. Fast sen har jag nästan känt mig lite febrig och har ont i hela kroppen så det har blivit till att slappa resten av dagen så hoppas jag må bättre imorgon.





Jag önskar er en bra start på nya veckan!

Kram Jennifer

fredag 7 februari 2014

Ville åka därifrån

Har sagt det förr och säger det igen, härliga fredag!!! Startade med ett träningspass på gymmet, lite rodd som uppvärmning och sedan diverse styrkeövningar.





Jag och lillgossen hade sedan äran att få vara med lilltösen i hennes klass. Vi var med på samling, arbetspass, rast och saga. Det var så roligt att få en inblick i vad de gör och jag förundrades av både barn och pedagoger, så duktiga. 




När det var dags för lunch så åkte jag och lillgossen vidare, vi blev tillfrågade att äta på skolan men då hade lillgossen fått nog och ville åka därifrån :). Han tyckte han borde få lunch på Burger King efter en förmiddag i skolan och så fick det bli.




Sen blev det till att hem och packa inför stugvistelsen. lite spelande av Bamses färgfia hann vi med också innan lilltösen skulle hämtas.




Väl framme i stugan var det bara till att vrida upp elementen, tända en brasa och tända massor av ljus och sedan började fredagsmyset på riktigt.




Amigo, Wild Kids och Fångarna på fortet, det blev en riktig tv-kväll. Men nu sover de sött mina små hjärtan.



Det är nog snart dags för mig att krypa ner under täcket också, men jag ska försöka vara lite social med maken och äldste grabben som kommit till stugan nu också :).

Ha en härlig lördag!

Kram Jennifer 

torsdag 6 februari 2014

Nu skiter jag i det och klagar på

Men vad är det för himla tråkväder vi har. Plusgrader hela veckan och prognosen för nästa vecka ser lika illa ut. Jag brukar försöka låta bli att klaga men nu skiter jag i det och klagar på. Jag vill ju ha riktig vinter med en massa snö, det här vädret är ju görtråkigt!!! Tänker på om jag kan hitta något positivt i det hela, men nej, inte just nu. Vädret är ju inget jag kan påverka så nog är det bra dumt att ödsla energi på att vara grinig över det. Men nu kan jag inte hjälpa det, jag är grinig ;).


Så här ska det ju se ut när det är vinter!

Ja ja, dags att släppa det och lägga av med det negativa tänket. 



Ikväll kom jag och maken ut på en joggingrunda. Vi tog det lugnt, men mina ben var tunga och så hade jag lite krampkänning i ena skinkan så det var ingen jättehärlig runda, men skönt efteråt :).

Nu är det dags för sängen så jag orkar med morgonpasset på gymmet. Och efter det ska jag och lillgossen vara med lilltösen i skolan, ska bli riktigt skoj att få vara med och se hur de har det.

Ha en riktigt bra fredag!

Kram Jennifer 

onsdag 5 februari 2014

Till och med i händerna

Redan onsdagkväll, hjälp var tar dagarna vägen?! 
Idag är det rejält med träningsvärk, rygg, axlar, armar, mage, rumpa, lår, ja  till och med i händerna. Boxning is da shit! Gillar verkligen den här känslan i kroppen. Men idag är det vilodag så kör vi imorgon igen.




Bilden är från helgen när kidsen var med mina syskon och föräldrar. Syrran skickade den till mig idag och jag tycker den är så härlig :).

Snart är det dags att mysa ner sig i soffan och titta på Mia på Grötö. Och sen är det bara en jobbdag kvar innan jag och lillgossen tar helg.

Ha det så bra!

Kram Jennifer 

tisdag 4 februari 2014

Box-pass

Sitter i soffan med Sudio Sotji på tv. Jag är så där skönt trött i kroppen efter ett riktigt roligt träningspass, äntligen kom jag iväg på ett box-pass! Det är riktigt jobbig och bra träning, det är både styrka och kondition, helt perfekt :).




Hoppas att ni har en skön kväll och får en fin onsdag!

Kram Jennifer

måndag 3 februari 2014

Skrattade så tårarna sprutade

Det blev en kanontrevlig helg i Stockholm, ska jag klaga över något så är det vädret. regnet hängde i luften och det var blött och slaskigt. Men det var inget att hänga läpp över, vi hade ändå inga uteaktiveter inplanerade. Vi kom fram till Stockholm vid lunchtid, chansade och gick till hotellet för att se om våra rum var klara fast klockan bara var 12. Och tänka sig båda rummen var klara och vi hade blivit uppgraderade från standardrum till juniorsviter, inte illa! Rummen var superfina och nu kommer jag ju aldrig mer att vilja bo i ett standardrum på Scandic Malmen ;).


Hade ingen kamera med mig så det är bilder tagna med mobilen som inte gör rummet rättvist.

Vi hade inte planerat en enda aktivitet innan vi åkte ner utan vi hade bestämt oss för att bara ha det lugnt och skönt och göra vad som faller oss in. Vi åt en god lunch på PizzaHut och bestämde oss för att sedan besöka Medeltidsmuseet.


Ja som sagt, ingen kamera så det är bilder tagna med mobilen, men det får funka. Jag gillar verkligen sådan här museer, historia är något jag är riktigt intresserad av.

På kvällen blev det en god middag på restaurang och sedan hade vi planer på att ta ett glas vin någonstans. Gick först till ett ställe men det var så galet hög musik så vi gick därifrån och gick till hotellets bar, men det var så mycket folk så vi bestämde oss för att köpa med oss varsitt glas och gå upp på rummet isätllet så att vi kunde sitta och prata i lugn och ro, är det sådant som är ett tecken på att man blivit gammal?!?! Nåja det må så vara, vi hade mysigt i alla fall :).

Dagen därpå belv det förstås en god frukost och sedan stack vi iväg till Naturhistoriska museet. Jag har inte varit där sedan jag vet inte när, det var riktigt skoj. Men när jag gick där så kunde jag sakna kidsen lite grann, de hade älskat att vara där tror jag, det får nog bli en tripp dit med dem i sommar.




Ja så livad var vår helg i Stockholm, jag känner mig supernöjd. 

Igår kväll hade jag bestämt att åka skidor med en kompis. Det var plusgrader ute och isigt i spåren. Jag kan ju säga det att det var inte lätt att åka. Vi hade båda två bakhalt så in i bängen, vi tog oss knappt framåt. Efter bara ca 300 m var vi tvugna att stanna och försöka få på lite mer valla, vi kände oss lite som två fånar som stod där i spåret. Inte blev det direkt något bättre med den andra vallan men vi tog oss framåt i alla fall. Spåren var fruktansvärt dåliga, "sladdriga" och ibland försvann de helt. När det sedan sluttade lite neråt så fick man upp en väldig fart, lite läskigt måste jag säga när jag inte visste om skidorna skulle hålla sig i spåret eller fara iväg. Vi höll på att köra in i varandra också och då brast det, vi skrattade så tårarna sprutade och på vägen tillbaka så var det vingliga ben hela tiden och mycket skratt. Ja det var länge sedan jag skrattat så att tårarna sprutade och jag säger bara det, tur att det inte var fler där i spåret som såg oss, för de hade nog trott att vi inte var riktigt kloka :). 

Idag höll jag mig till sådan träning jag har lite bättre koll på ;).




Hoppas att ni får en fin tisdag! 

Kram Jennifer